Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
mfurkan
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
|
Konu: Bacak ağrısı Gönderim Zamanı: 23 Mar 2013 Saat 15:33 |
selam hocam;5 yaşında oğlum var...1 aydır gribiz ve 1 aydır burnunu açamadım hocam...sizin önerilerinizin hepsini denedim ama açılmıyor...ilaçsız atlatmaya çalışıyorduk ki; dün gece ateşlendik ve hala devam ediyor.sabah ve sabaha karşı bacaklarım acıyor diye ağladı, şimdide el parmaklarım neredeyse zonkluyor diyor...ne oluyor hocam oğluma...sizce ne yapmalıyım ne olur yol gösterin...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118404
|
Gönderim Zamanı: 23 Mar 2013 Saat 18:15 |
Agir bir Grip geciriyor. Bu gibi hastaliklarda, Proteinli gidalari az tuketenlerde, adale agrilari cok olur. Et-sut gibi gidalari iyi aldigindan emin olun. Antibiyotik, Soguk alginligi ve oksuruk suruplarini kullanmayin...
|
 |
mfurkan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Mar 2013 Saat 18:18 |
bir aydır gripti hocam zaten biri bitmeden biri mi başladı...şimdi ateşten titriyor ve ben ne yapacağımı şaşırdım hocam bana yol gösterin ne olur...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Mar 2013 Saat 18:25 |
Burnundaki akintiya bakin. Eger "Su gibi" akinti varsa, Gribin yenisi basladi... Eger akinti; " Koyu kivamli( Bally gibi) sari-yesil " renkte ise, Gribin sonuna geldiniz. Eger cok kafaniz karisik ise, bir kan sayimi yaptirin, WBC degeri yuksek cikarsa, antibiyotik baslariz.
|
 |
mfurkan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Mar 2013 Saat 18:30 |
burnu serum fizyolejik fıslattıktan sonra seffaf akıyor hocam onun haricinde akıntı yok...benim korkum havale geçirirse diye hocam çünkü ateşten titriyor...birde hocam iliadin 1 aydır kullanıyoruz,bazen 1 gün ara ile bazen 2-3 gün ara ile bir sakıncası olur mu...serum fizyolejikten hiç sonuç alamıyoruz çünki...
Düzenleyen mfurkan - 23 Mar 2013 Saat 19:18
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Mar 2013 Saat 22:50 |
Araliklarla kullandiginizda, bir sakinca yok... Eski Grip degil, yenisi baslamis. Atesten niye korkuyorsunuzki? Ne atesin, nede Havalenin cocuga bir zarari olmaz. Benim "Ates ve Tedavisi" makalemi okuyun... Yazarlar bolumunde.
|
 |
mfurkan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Mar 2013 Saat 09:36 |
okumazmıyım hocam hemde defalarca okudum...ama etraftakiler,doktorlar öyle korkutuyorlar ki;ister istemez etkileniyor insan...ama ben şanslı azınlıktanım sizi tanıdım...iyiki varsınız...Allah razı olsun hocam...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Mar 2013 Saat 17:40 |
Sizi korkutmasalar, siz o zaman ,o kaziklari kolay-kolay yemezsinizki!!! Bu sebepten, 30 sene oldu hala Turk doktorlari ne Atesi ne de Havaleyi ogrenmediler, ogrenmek islerine gelmiyor... Hastalari Ates ile korkutmanin dayanilmaz cazibesi bu olsa gerek...
|
 |