Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İki kez Ateşli Havale
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİki kez Ateşli Havale

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ArenCan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ArenCan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İki kez Ateşli Havale
    Gönderim Zamanı: 15 Eki 2014 Saat 10:11
10.07.2012 doğumlu bir oğlum var ilk havalesini 17 aylıkken boğaz enfeksiyonuna bağlı geçirdi kısa süren bir nöbetti tekrarlamadı . İlaç tedavisi almadı.Eylülün 28'inde 26 aylıkken ikinci kez enfeksiyona bağlı ateşli havalesini geçirdi 15 dk yada 20 dk sürdü. Klinik bulguları Akut tonsilit Farenjit ve R56.0 Febril Konvülziyon ile yattı( WBC 15 ) . Luminaletten 2*1,5 TB. başlandı. İki hafta sonra EEG için çağırıldık fakat başka bir doktor bu ilacın ve EEG nin şuan için gereksiz olduğunu söyledi.Bende çektirmedim . Oğlumun genel durumu iyi hareketlerinde , davranışlarında bir problem yok gayet sağlıklı görünüyor ama ben cok tedirginim nasıl bir yol izlemeliyim. Bilgilerinizle beni aydınlatmanız dileğiyle çok teşekkür ediyorum . İyi çalışmalar.

Düzenleyen ArenCan - 15 Eki 2014 Saat 10:14
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118765
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2014 Saat 18:59
Ikinci doktor DOGRU SOYLEMIS...Boyle; namuslu, bilgili bir doktoru bu zamanda, Turkiye'de bulmak cok zordur, sakin sozunden disari cikmayin.
Bu konu le ilgili mailleri okuyun.
Bir daha da;"havale gecirdi" diye, ne Hastaneye yatirin, nede Serum baglatin.
Sitemizin ilk sayfasinda; "Yazarlar" bolumu var orada benim ates ile ilgimi makalemi okuyun. Ayrica, "Eski makaleler" listesini de acin orada en alttaki Ates ve havale ile ilgili makaleyi okuyun. Birde "atesin yan etkileri" diye bir 3. makale daha var, onuda okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Eki 2014 Saat 19:00
Yukarı Dön
ArenCan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ArenCan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2014 Saat 21:41
Sitedeki bütün mailleri ve Makalelerinizi okudum. İlginiz için çok teşekkür ediyorum. İnanın herkes bu konuda farklı birşeyler söylüyor ve etkileniyorsunuz ya hasar kalırsa ya gec kalırsan epilepsi olursa vs EEG çektir ısrarlarına rağmen sizin söylediklerinizin dışına çıkmayacağım tekrar teşekkür ederim . İyi çalışmalar Saygılar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2014 Saat 22:31
Ates den olan havale; ASLA Epilepsiye donusmez...Boyle bir sey yok.. Unutmayin, bu memlekette, EEG cekerken bile cocuk oldurebiliyorlar.
Yukarı Dön
ArenCan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ArenCan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2014 Saat 10:40
EEG çekilmesi gerekiyor dediklerinde ilk aklıma gelende o ölümdü. nöroloji uzmanına sorduğumda 26 aylık olduğu için biraz uykusuz bırakın bizde hafif zararsız bir surup veriyoruz uyutuyoruz cevabı olunca ilacı kabul edemem dedim ve hemen tavırlı bir şekilde o zaman git araştırma hastanesinde anesteziyle uyutsunlar oldu :( Bundan sonraki hastalığında umarım ateşi yükselmeden tedavi ettirir ve bu yaşadıklarımızı bir daha yaşamayız.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2014 Saat 19:18
Makalelerim arasindaki ates ile ilgili 3 makaleyi MUHAKKAK okuyun...
Yukarı Dön
ArenCan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ArenCan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2014 Saat 15:23
Merhaba Kadir Bey, 08.11.2014 saat 22:10 da ikinci bebeğim ( erkek )normal doğumla dünyaya geldi Kilo 3610 gr ,Boy 51 cm Baş Ç. 35 cm . Hafta sonu olduğu için sadece topuk kanı ve aşısı oldu. 11.11.2014 te işitme testi yapıldı geçti .Doktor Tartıda 200 gr kayıp olduğu için iki tüp kan aldırdı ve göbekte az kanama olduğu için   K vitamini iğnesi yaptırdı . Kan değerlerinden HGB 20,6 çok fazla olduğunu böyle devam ederse sarılık başlayacağını iki gün sonra tekrar kan ve tartı için gelmemiz gerektiğini söyledi. HCT 58,5 ,PLT 190 bu değerlerde cok yüksek dedi.Mamaya başlayın dedi sütüm ikinci gün gelmeye başladı emiyor bir sorun yok kakası idrarı normal. İki günde mamayla kan değeri düşermi yada 200 gr nasıl alır ? Ne yapmalıyım . İyi günler SAygılar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2014 Saat 21:31
1- Bu doktor ; YA COK SALAK, YADA SAHTEKARIN ONDE GIDENI....
Acsinda bir kitap okusun. Her bebek dogumdan sonra, 300-400 gram kaybeder. 15.gunde, tekrar Dogum Kilosuna erisir. Bu kadar basit bir bilgiyi bilmemesine imkan yok, sirf sizden uc kurus daha fazla tirtiklamak icin yapilmis bir sahtekarlik...
2- SALAK: Gene; Yenidoganlarda, HGb degerinin: 15-20g/dL oldugu bilmiyor... Sakin farkli bir islem, tahlil veya tedavi uygulamayin...
3- UYANIK: Akli sira mama firmalarindan "komisyon" alacak. SAKIN mama baslamayin, kakasini takip edin. Altin sarisi ve hardal kivami kaka yaptigi surece, normal besleniyor demektir. Tabii, bu kaka ilk yapilan "Mekonium" kakasindan sonra olacak olan kaka seklidir.
4- 1-2 haftada: HGB: 12.5-18.5g/dL,
   1-6 ayda   : HGB: 10-13g/dL
   7ay-2 yas ; HGB: 10.5-13g/dL
   2 yas-5 yas: HGB: 11.5-13g/dL olacak...

Yok, bu sahtekar degil, SUZME SALAK.... HICBIR SEY BILDIGI YOK... Tibbiye'ye "Ot olarak girmis, ot olarak cikmis"...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.