Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bacak egriligi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBacak egriligi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 161
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bacak egriligi
    Gönderim Zamanı: 09 Mar 2017 Saat 21:51
Hocam oğlum 1 yasinda 10.3 kilo,yaklaşık 3 aydır yürüyor ama bacakları çok ayrık,adımlarını duz atiyor ama yururken sanki dizleri bükülmüş gibi duruyor. Yürümesi tam oturunca düzelir dedim ama bır değisiklik olmadı d vitamini çok düzenli kullanmadım, doktora götürsem hemen röntgen vs.isteyecek size danışmak istedim önce bır doktora gösterelim mi ya da bekleyelim mi kendiliğinden düzelir mi?
Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2017 Saat 22:12
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118543
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2017 Saat 23:05
Rontgene filan gerek yok, cok bariz bir Rasitizm'e bagli;  "O-Bacak"
Hemen 1 ampul Dvit3 icirin, 1 ay sonra tekrar icirin. Bu yaz bol gunese cikarin.
Eylul sonu; ayak bilekleri degecek sekilde bacaklari yan yana getirin ve oyle cektiginiz resmi gonderin...
Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2017 Saat 23:32
Çok teşekkür ederim hocam,2 hafta kadar önce öpücük hastalığı geçirmişti kan ve demir düzeyleri için tahlil de yaptıralim mi?kalsiyum değerlerine de baktirmamiz gerekir mi hocam.
Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2017 Saat 01:10
Hocam musadenizle bır sorum daha olacak oğlumun ilk dişi 7 aylıkken çıktı alt iki dişi çıktığında yanındaki diş boşluğunda beyaz bır nokta oluştu ve hala var,şu an 5 tane dişi var o kısımda dişi henüz çıkmadı. Dokununca sert yada ağrılı bır şey değil, Diş hekimi bır arkadaşım takip edelim dedi henuz goturemedim rica etsem siz de bakar misiniz.internetten biraz araştırdım epsteins pearl diye bır durum var benzer,yabancı kaynaklardan okudum ama yenidoganlarda gorulur diyor oğlum 1 yaşında. 
Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2017 Saat 01:17
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118543
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2017 Saat 03:08
1- Sakin bunun icin; Kan tahlili filan yaptirmayin.. Cakallar zaten boyle bir gafletinizi bekliyorlar..
Cocuk kan degerleri yanina, eriskin "Referans araliklarini" yazip, halki kandiriyorlar..
Siz eksik olan D-vitamini seviyesini duzeltin, arkasindan butun Kalsiyum metabolizmasi duzelir.. Zaten bu
olcumler de; sadece Universite Hastanelerinde, egitim kasti ile yapilir... Yoksa, her Rasitik cocukta, bunlari yapmaya gerek yoktur.
ancak D-vitamini takviyeleri ile duzelme olmazsa; o zaman Rasitzm'in Tip tayini icin, gene Universite
Hastanelerinde bu tahlillerin yapilmasi gerekir. Bunlar; Muayenehane hekimlerini ilgilendirmez.
2- Oradaki beyazlik, alttan gelen disin doku icindeki gorunumu.. SAKIN ellemeyin, elletmeyin..

Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2017 Saat 08:37
Çok çok teşekkür ederim hocam,saygilar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.