Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük ve ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Öksürük ve ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 99
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük ve ateş
    Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2018 Saat 05:05
Tekrar merhaba hoam,
Kızım tam 7 aylık ve 1 haftadır hırıltılı öksürüğü var. Genel durumu iyiydi hep ve sadece fizyolojik serum verdim. Bu akşam ateşi yükseldi (koltuk altından 38 derece şu an) öksürüğü de arttı gibi. Akşam bayağı bir huysuzdu. Nasıl takip etmem gerekir?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118071
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2018 Saat 05:18
ATES diyebiomek icin, 38 ustu olmasi gerekir.. 
Ates+Koku+Pas nedir, okuyup ogrenin..
Yukarı Dön
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2018 Saat 07:27
Hocam doktorda kulaktan ölçüm yapıldığında hep 1 derece daha yüksek çıkıyor. Bu yüzden ben 39 olarak değerlendirdim ki şu an zaten kol altından 39 oldu. Hep okuyorum yazdıklarınızı hocam ama işte okumak bazen yetmiyor, fikir alma ihtiyacı duyuyoruz. Özellikle de çok küçük olunca bebekler. Hocam şimdi doktora götürsem en az 3 ilaç verip gönderecek biliyorum. Siz de olmasanız ne yapardık bilmiyorum.. O zaman ağızdan kötü koku dilde pas oluşmadığı sürece korkmama gerek yok değil mi hocam? Öksürük ve ateş tek başına viral enfeksiyon olarak değerlendirilmeli, doğru mu?
Yukarı Dön
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2018 Saat 17:56
Bu arada ateşi devam ediyor hocam. Kuzenim aile hekimi şehir dışından gelmiş tatile, kızımı muayene etti. Hırıltının ciğerlerden geldiğini söyledi. Erdostin önerdi. Sizin önermediğinizi okudum bir yazınızda. Almadım.

Düzenleyen Rimadila - 03 Eyl 2018 Saat 18:00
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2018 Saat 19:27
1- Dogru..
2- Turk  cocuk doktoru, akrabaniz olsa bile guvenmeyin.. Bana torununu getiren bir anneanne, sonradan, 
kizinin Cocuk doktoru oldugunu soyledi!!!
Sakin hirilti icin ilac kullanmayin, sadece sicak su Buhari uygulayin.. 
Yukarı Dön
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2018 Saat 15:13

Düzenleyen Rimadila - 07 Eyl 2018 Saat 15:41
Yukarı Dön
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2018 Saat 15:43
http://i.hizliresim.com/b6XYrY.jpg

Hocam desefin iğne kullandık ateşi düştü. Mecbur kaldım götürmeye, çok hırıltısı vardı ve çok ağlıyordu. Tabi eşimin baskısı da olunca bize doktor yolu göründü. Ciğerlerini dinlerken zatüreden şüphelendi dr ve akciğer filmi istedi. Filmin kötü olmadığını söyledi ve 5 tane desefin yazdı.Tahlili 4 gün önce gittiğimizde yaptırdık bugün kontrolde çıktısını istedim, crp ve mono yüksek çıkmış. Kızımın E.M. geçiriyor olma ihtimali var mı? Yazılarınızda okuduğum kadarıyla ateş bi hafta sürer bu hastalıkta. Bizde 3 gün sürdü. Bir de wbc de yüksek olur. Bizim hırıltılı öksürüğümüz de var. Ben çözemedim siz yardımcı olur musunuz?

Düzenleyen Rimadila - 07 Eyl 2018 Saat 16:01
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2018 Saat 20:02
Bu kadar AZ bilgi ile OLAMAM...
Bu yasta bir cocukta; WBC yuksek diyebilmek icin, WBC:17'den fazla olmasi gerekir.
Turkiye'nin SAHTEKAR ve ASSAGILIK doktorlari, kendileri gibi Laboratuvarlarla calisarak, WBC degerlerinin yanina, "Eriskin Referans Degerlerini" yazarak halki kaziklarlar..
Sakin bu pustlarin tuzaklarina dusmeyin.. WBC: 17'den dusuk ise, esasli bir KAZIK  yemissiniz ve olan ,
 o igneleri yiyen 8 aylik bebege olmus demektir..
Hic mi, 10 seneden beri anlattigin bu konuyu okumadiniz??? YAZIK COCUGA.. 
Ayrica da, agizadan ilac alabilen bir cocuga igne verilmez..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.