Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yorgunluk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yorgunluk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 182
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yorgunluk
    Gönderim Zamanı: 10 Kas 2019 Saat 16:58
Hocam iyi çalışmalar
Alara 4,5 yaşında. Bizden çok akça pakça sizin deyiminizle ama son üç dört gündür daha bir beyaz suratı. Bir de her zamanki gibi çok hareketli ama yoruldum diyor. Kreşin ikinci senesi grip sürekli ama sadece burun akıntısı var. Başka bir şikayet yok. Gripler geçen seneden hafif geçiyor. Ama parktan çıkınca mesela çok yoruldum yürüyemeyeceğim gibi konuşmaya başladı bu ara. Eve gelince de uzanmak istiyor ama uyumuyor.

Size muayeneye geldiğinden başka doktor görmüyor. Henüz hiç kan testi de yapılmadı. Sizce bu yorgunluk için kan vermeli mi? Kan testine gerek görüyorsanız nelere baktırmalıyız?

Şimdiden teşekkürler
Saygılar sevgiler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118859
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2019 Saat 19:03
Boyle bir durum, anemi nedeni ile olsa, beraberinde, asiri "carpinti" olur.. 
Ama genede, ayird edemiyorsaniz, bir "Kan Sayimi" yaptirip, bana yazin. 
Yukarı Dön
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2019 Saat 16:26

Yukarı Dön
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2019 Saat 16:28
Hocam geçen haftaki yorgunluk hastalık oldu. Dilde pas, ağızda koku yok. Koku sadece açlık ve kusmadan sanırım.
Gece üç kez kustu. Ateş 37.8 lerde. Hiç ilaç vermedik. Yemek yok. Devamlı yatıyor.
Kan değerlerine yorumunuzu merak ediyoruz. 4,5 senedir ilk kan verişi. Kreşin ikinci senesi ve ekimde başladık, yine hiç geçmedi nezlesi.
Sevgiler saygılar

Düzenleyen L1 - 13 Kas 2019 Saat 16:44
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118859
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2019 Saat 19:06
Anemi :YOK.
Antibiyotik gereken bir durum: YOK.
Kan Hastaligi: YOK.
Tiroid hastaligi: YOK.
Yani, bir doktor, hic mi hastasina muayene etmez, hic mi Klinik bulgulari degerlendirmez11
tabii, ne olacak, tahlil paralari cebinden cikmadigi gibi bir de ya Laboratuvardan rusvetini alir, veya Devletten
Performansini alir.. Duzen oyle bir kurulmus ki, hasta haric, herkes karli cikiyor..
Tabii, bu "duzeni" kuran Devlet olunca, bozmasida cok zor oluyor. 
Soner Yalcin'in Kara Kutu kitabini okuyun. 

Griplerin bir tedavileri yoktur (Asi olun!!)
Bir Grip; Ancak, suresini tamamladiginda iyilesir. Benim anlattiklarim SADECE; bu sureyi rahat gecirmenizi
 saglar. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Kas 2019 Saat 19:09
Yukarı Dön
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2019 Saat 19:12
Hocam doktora gitmiyoruz ki
Tanıdık bir kbb ciye sizi anlattık. Sağolsun kan testini istedi. Sadece laboratuvar gördük yani ;)
Genel durumu çok kötüledi bu sefer. Şimdi bile uyuyor. Bu crp yüksekliği ve iga değeri ile ilgili tüm yazılarınızı okudum. Bunlar korkuttu beni. Ama bu sefer dediğim gibi ağır seyrediyor. İlaç da kullanmadığımızdan öylece bakıyoruz çocuğa. Birkaç yudum su dışında ağzına bir şey girmedi. Yapılacak bir şey yok mu?
Kitabı da mutlaka okuyacağım.
Çok teşekkürler
Yukarı Dön
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2019 Saat 19:13
Aynı anda yazmışım hocam siz düzenlerken
Kusura bakmayın
Çok teşekkürler
Yukarı Dön
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2019 Saat 17:30
Hocam ateş kendiliğinden düştü
İshal yok ama dün gece bir kez daha uykudan uyanıp kustu. Emin değilim ama balgamdan sanıyorum. Yemek yemiyor. Israr etmiyoruz. Ancak o kadar halsiz ki anlatamam. Alışkın da değiliz. İlk kez böyle oluyor. Biliyorum grip süresini tamamlayana kadar diyeceksiniz ama bir haftayı geçti yorgunluk olunca endişeleniyorum. Yoksa bu çocuğun burnu iki senedir hiç kesilmeden akıyor ona alıştım.
Kan testini yorumladınız sağ olun ama bu iga neut değerleri referansları doğru yazdılarsa tabi ne oluyor
Gripten midir ?
Ekstra ne yapabilirim?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.