Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hocam yardim edermisiniz.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hocam yardim edermisiniz.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mehmettt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 262
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mehmettt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hocam yardim edermisiniz.
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2020 Saat 18:49
Hocam 39 yaşında  bayanim. Yaklasik 6 sene önce safra kesemde poliplere raslandi. bu sürede midemde de gastrit  vardi. Mide agrilarimin polisten değil gastritten olduğu söylendi 6 yıl içinde 6 defa ultrason ile poliplere bakıldı 10mm altında olduğu için takibe devam dendi. Ama son 1 senedir pandemiden dolayı tekrar baktiramadim.ama son 1 aydır sirt ağrım mide ağrım ve bulantim gecmiyor. hic iyi degilim hocam.Famodin kullanıyorum faydası olmuyor. Hep bir hazimsizlik ara arada kusma var. Bu polipler safra kesesi tasina donusme ihtimali varmidir. O yuzden mi bu sikayetlerim geciktirmeden doktora gitmelimiyim.  Aile hekiminde kan tahlili yaptirsam bana bu konuda bilgi verir mi.Başka bir öneriniz varmi. Birde eger doktora gitmeliysem genel cerrah mi yoksa dahiliye ya mi gideyim hocam. Doktora gitmekten cok korkuyorum koronadan burada hastaneler çok fena şimdiden tesekkur ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118097
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2020 Saat 18:52
Tahlillerle hicbir sey belli olmaz. 
Tamamen safra kesesi hadisesi. Bir Genel cerrah gorsun. 
Yukarı Dön
Mehmettt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mehmettt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2020 Saat 19:06
Polipler tasa donusurmu hocam beklemenin hayati tehlikesi olurmu 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2020 Saat 23:05
Polip, tasa donusmez! 
Illaki tas olmasi da sart degil. Kolesistit, Kolangiolit, gibi farkli hastaliklardan da olur. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Ara 2020 Saat 23:06
Yukarı Dön
Mehmettt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mehmettt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2021 Saat 17:38
Hocam merabalar. Dün gece aniden gelen bir karin agrisi yaşadım daha öncede 3 kere aynı aciyo yaşamıştım ama bu en siddetlisi oldu.agri kaburga kemiklerinin bitimindeydi sonra kusma da başladı ve sabah doktora gittim. 2 şişe serum ile agriyi amca dindirdiler. Daha sonra kan tahlili yapıldı. Doktor kendisi ultrason ile vakti ve safra kesenin iltihaplandigini buna bagliolarak boyutunun buyudugu birazda çamur görünüyor dedi. cipro 500mg antibiyotik famidon mide ilaci ve novalgin verdi tekrar agri olursa gel tekrar serum takalim dedi. Kan tahlilini ekliyorum. Ilaclari kullanmalimiyim hocam kendimi çok halsız hissediyorum ayağa kalkacak gücum yok bunun nedeni safrakesem mi.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2021 Saat 18:34
Antibiyotigi kullanin, gecmezse, ameliyat gerekebilir.
Yukarı Dön
Mehmettt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mehmettt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2021 Saat 18:48
Teşekkür ederim hocam.  Bir soru daha sorsam Neu değerinin yüksekliği buna baglimidir onu ne yükseltir hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2021 Saat 02:23
Bakteriel, yani antibiyotik gereken durumlarda; WBC ve NEU% degerleri yukselir, LIN% degerleri duser.
Viral enfeksiyonlarda ise; WBC ve NEU% duser, LIN% yukselir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.