|
Hocam yardim edermisiniz. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Mehmettt ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Tem 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 262 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ara 2020 Saat 18:49 |
Hocam 39 yaşında bayanim. Yaklasik 6 sene önce safra kesemde poliplere raslandi. bu sürede midemde de gastrit vardi. Mide agrilarimin polisten değil gastritten olduğu söylendi 6 yıl içinde 6 defa ultrason ile poliplere bakıldı 10mm altında olduğu için takibe devam dendi. Ama son 1 senedir pandemiden dolayı tekrar baktiramadim.ama son 1 aydır sirt ağrım mide ağrım ve bulantim gecmiyor. hic iyi degilim hocam.Famodin kullanıyorum faydası olmuyor. Hep bir hazimsizlik ara arada kusma var. Bu polipler safra kesesi tasina donusme ihtimali varmidir. O yuzden mi bu sikayetlerim geciktirmeden doktora gitmelimiyim. Aile hekiminde kan tahlili yaptirsam bana bu konuda bilgi verir mi.Başka bir öneriniz varmi. Birde eger doktora gitmeliysem genel cerrah mi yoksa dahiliye ya mi gideyim hocam. Doktora gitmekten cok korkuyorum koronadan burada hastaneler çok fena şimdiden tesekkur ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118097 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tahlillerle hicbir sey belli olmaz.
Tamamen safra kesesi hadisesi. Bir Genel cerrah gorsun.
|
|
![]() |
|
Mehmettt ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Tem 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 262 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Polipler tasa donusurmu hocam beklemenin hayati tehlikesi olurmu
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118097 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Polip, tasa donusmez!
Illaki tas olmasi da sart degil. Kolesistit, Kolangiolit, gibi farkli hastaliklardan da olur.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Ara 2020 Saat 23:06 |
|
![]() |
|
Hocam merabalar. Dün gece aniden gelen bir karin agrisi yaşadım daha öncede 3 kere aynı aciyo yaşamıştım ama bu en siddetlisi oldu.agri kaburga kemiklerinin bitimindeydi sonra kusma da başladı ve sabah doktora gittim. 2 şişe serum ile agriyi amca dindirdiler. Daha sonra kan tahlili yapıldı. Doktor kendisi ultrason ile vakti ve safra kesenin iltihaplandigini buna bagliolarak boyutunun buyudugu birazda çamur görünüyor dedi. cipro 500mg antibiyotik famidon mide ilaci ve novalgin verdi tekrar agri olursa gel tekrar serum takalim dedi. Kan tahlilini ekliyorum. Ilaclari kullanmalimiyim hocam kendimi çok halsız hissediyorum ayağa kalkacak gücum yok bunun nedeni safrakesem mi.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Antibiyotigi kullanin, gecmezse, ameliyat gerekebilir.
|
|
![]() |
|
Teşekkür ederim hocam. Bir soru daha sorsam Neu değerinin yüksekliği buna baglimidir onu ne yükseltir hocam
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bakteriel, yani antibiyotik gereken durumlarda; WBC ve NEU% degerleri yukselir, LIN% degerleri duser.
Viral enfeksiyonlarda ise; WBC ve NEU% duser, LIN% yukselir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|