|
Kendim için tahlil sonuclari |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
elifkerem ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 542 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifkerem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2022 Saat 09:12 |
Hocam 32 yaşındayım 4 aylik bebegim var emziriyorum. İdrar yollarımda cok ağrım vardi ara ara ateşlendim ve artık böbreği vurunca doktora gittim. Tahlil sonuçlarım bunlar. Tomografi de çekildi böbrekler temiz ama idrar duvarında yoğun enfeksiyon var dedi. Sadece hapla geçmez diye desef.in iğne 1.mg verdi ve ayrıca piyoleseptyl 100 mg antibiyotik emziriyorum dedim ama verdi. 1 doz kullandım iyi geldi gibi hocam devam etmelimiyim bebegim için sakıncası olur mu?
Birde hocam temografiden sonra Dr sütünü sag öyle ver dedi fakat hastane işleri uzayınca hastanede elle az bir sağım yapabildim ve emzirdim zarari var midir
|
|
![]() |
|
elifkerem ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 542 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifkerem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117791 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Meme veren annelerin aldıkları ilaçlar, vücut ağırlığı ile orantılı olarak, süt ile çocuğa geçerler.
Misal: 50 kilo bir anne 500mg'lık bir Antibiyotik aldığında, (ilaç bütün vücuda eşit olarak dağildığı için) bunun elli de birini yani, 10mg'ını 1 litre süt ile verebilir. 200ml anne sütü verildiğinde: 2mg Antibiyotik vermiş olursunuz, bu miktar da, "sıfır" hükmündedir. Sağmanıza filan gerek yok, her zaman olduğu gibi emzirin. İYE var tedavi görmeniz şart. Ben olsam iğneyi vermezdim. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifkerem
Cok tesekkur ederim hocam. Peki hocam temografiden sonra emzirmek zararlı midir?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117791 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ne alakası var!!
Türk doktorları, "radyoaktivite" ile "Röntgen ışınlarının " farkını bilmezler.. İkisini aynı zannederler, onları ciddiye almayın. Röntgen ışınlarının Radyoaktivite gibi vücutta birikmesi söz konusu değildir. Zaten bir tek Sintigrafilerde radyoaktif madde kullanılır. O maddelerin de yarılanma ömürleri çok kısadır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifkerem
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifkerem
Hocam Dr kültür de istemişti sonuç bu ve ekstra bir antibiyotik vermedi ben suan da sadece 6 iğne oldum des.fin 1 mg bu yeterli midir birde antibiyotik duyarlılık testinde çoğu antibiyotige dirençli zaten dedi veremem dedi başka antibiyotik ne yapmalıyım hocam lütfen birsey söyleyin 2 cocugum var daha kötü olmaktan korkuyorum
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Söylenenlere boş verin, Bactrim Fort günde:2x1, 10 gün alın.
Bactrim haric Antibiyotiklerin çoğu Karaciğerde parçalandıkları için, tamamı idrar ile atılan Bactrim kadar etkili olamazlar. Tek kusuru, öbür antibiyotiklere nazaran ucuz olması ve bu yüzden doktorlar tarafından sevilmemisidir. İğne şeklindeki antibiyotiklerin çoğu Karaciğerden atıldığı için, etkili olmazlar. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|