Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yürüme, ayaklarıni basmama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yürüme, ayaklarıni basmama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
DenizCihangir Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 231
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DenizCihangir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yürüme, ayaklarıni basmama
    Gönderim Zamanı: 19 Mar 2024 Saat 22:12
Hocam kizim 1 yaşında şu an. 8 aylıkken çok ağır zatürre geçirdi. 10 günü yoğun bakım toplam 1 ay hastanede yatısimiz oldu. Bunu belirtme sebebim bu sürecin olumsuz etkilemis olabileceği birçok konuda gelişimini. Desteksiz oturuyor,sağa sola dönüyor. Ama hocam emekleme yok, yürüme yok ,ayaklarinın uzerine basmıyor, ben tutsam bile. Ya da basmak isyemiyor tam olarak anlayamıyorum. Bu konu için doktora gidersem o hastaneden çıkamaz misim gibi geliyor,ne düşünüyorsunuz hocam? Gitmeli miyim ,bir sıkıntı mı var😞
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117864
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2024 Saat 02:34
Mecbur mu??? 17 ayda yuruyen hastalarim oldu. 
Sakin Turkiye'de bir yerlere gitmeyin! 
Otizm ile baslarlar, kas hastaligina kadar didik didik ederler! 
Sirt ustu yatarken bacaklarini yardimsiz havaya kaldirabiliyorsa, merak etmeyin, yuruyecek!
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DenizCihangir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2024 Saat 07:56
Hocam yürümesi zamanla olur dediğiniz gibi fakat ayaklarının uzerine basmamasi sağlam bir şekilde kafama takiliyor ,direk kendini bırakıyor asla basıp durmuyor ben tuttugum halde

Düzenleyen DenizCihangir - 20 Mar 2024 Saat 07:57
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 352
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elif2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2024 Saat 12:26
Merhaba,araya girmek istemezdim kusura bakmayın Kadir Hocam.
Kadir Hocam kızımın doktoruydu,sözünden çıkmayın sizi çok iyi anlıyorum,kızım 16 aylıkken yürümüştü.
Aynen basmıyordu bile,büyüklerim korkutmuştu ama ben doktorumuza güvendim.
Yürümeden koşmaya başlamıştı bile,gönlünüzü ferah tutun.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DenizCihangir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2024 Saat 12:40
Çok teşekkür ederim vakit ayirip bir anneyi boylesine rahatlattiginiz için. İnşallah benim kızımda koşar yürümeden😊
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2024 Saat 19:40
Bugunden geriye, yazdigim cevaplara goz atin, sadece sizin cocugunuz degil! 
Turk doktorlari; aileleri korkutmaya, "Habbeyi, kubbe yapmaya" bayilirlar! 
Hasta ailelerini ne kadar cok korkuturlarsa, o kadar cok sayginlik uyandiracaklarini zannederler. 
1- Cocugunuz Otistik DEGIL! 
2- Mudahale gerektiren tek durum, "Asil tendonunun" kisa oldugu durumdur. Bu durumda cocuk, istese de
 ayak tabanina basamaz. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Mar 2024 Saat 19:42
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DenizCihangir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2024 Saat 20:43
Hocam ayaklarini basmama durumunda otizmden mi suphelenmeliyiz, olmadığına nasıl emin olabiliyoruz. Tendon kısalığı var mı yok mu onu nasıl bilebiliriz hocam 

Düzenleyen DenizCihangir - 20 Mar 2024 Saat 20:43
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2024 Saat 22:41
"basamama", zurnanin en son deligi!! Bu araz, major bulgu degildir, minor bulgular arasindadir!
ONCE, major bulgular olacak, ondan sonra bu minor bulgular olur veya olmaz.. 

Istedigi zaman veya siz bastirdiginizda, topuklari yere degiyorsa, kisalik yoktur!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.