|
Diken batması |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
murat193 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ara 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 164 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Tem 2024 Saat 20:42 |
Hocam merhaba, bugün 8 yaşındaki oğlumun ayağına parkta yürürken diken battı. Elimle ben dikeni çıkardım ama çok feci şekilde ortalığı birbirine 5-6 saat oldu, dururken herhangi bir sıkıntısı yok ama yürürken zorlanıyor, dikenin battığı yere dokununca acıyor ama herhangi bir şişlik kızarıklık falan yok. Ne önerirsiniz.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117864 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Kolonya veya Batticon sürdünüz mü? Sürmediniz ise hemen sürün.
2- Çıkardığınız dikeni kontrol ettiniz mi? Tamamı çıkmış mı idi?
|
|
![]() |
|
murat193 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ara 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 164 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam eve gelince kolonya sürdüm. Dikenin hepsini çıkardığımı sanıyorum ama az önce yine kontrol ettim. Batan kısmın üst tarafına dokununca da acidigini söylüyor, bastırınca bağırıyor. Çok hafif kızarmış ve çok hafif şiş gibi diğerine göre
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117864 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir gösterin dikenin ucu kalmış olabilir.
|
|
![]() |
|
Hocam götürdük, röntgen çektiler, içerde birşey kalmamış ama enfeksiyon kapmış ondan dolayı bu kadar acıyor dedi. Dolven ve augmentin yazdı. Augmentin yokmuş klamoks verdi eczacı. Bunları kullanalım mı. Kendi kendine geçme durumu olur mu
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Diken, madeni bir cisim değil ki, Röntgende gözüksün!!
Enfeksiyon kaptı ise; acıyan bölge şiş ve kızarık olur. Öyle ise kullanın.
|
|
![]() |
|
Hocam bugün oğlumuzun ayağında ağrı acı gibi bir durum yok, yürüyüşü falan da normal, sabah kalktığında elimizle bastırınca biraz acıdığını söylüyordu akşama o acı da kalmadı. Ama dikenin battığı kısmın üst tarafı bugün morarmış. Antibiyotiğe bugün başladık, kac gün devam edelim ya da devam edelim mi. Bir de içinde dikenin parçasının kalmadığından nasıl emin oluruz. İçinde kaldıysa muhakkak sıkıntı vermeye devam mı ederdi.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Parça kalsa idi, abseleşme başlar ve ağrı daha da artardı.
Antibiyotik bile gerekmez.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|