|
Bozulan bağırsak düzeni |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Kubbb ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eyl 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 31 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2024 Saat 18:56 |
Hocam merhaba kafamı çok kurcalayan bir durum var. Kızım 19 aylik , yaklaşık 20 gündür bagirsak düzeni bozuldu. Gün içinde her zaman 3 kez normal kaka yapıyordu ancak bu süreçte günde 7 kez yapmaya başladı 4 ü normal 3 ü sıvı gibi kaka yapıyordu. Takipli olduğumuz hekim reflor önerdi . 1 hafta kullandık. Bu arada ateş, kusma ,halsizlik, iştahsızlık vs hiç olmadı, gayet keyfi yerindeydi. Reflor sonrası düzelme olmadı ve bu sefer gaz da eklendi, kaka öncesi gaz çıkarıp sonra kaka yapıyor. Su gibi olma durumu geçti, cıvık yapıyordu artık dayanamadım. Doktoruna götürdüm, bazı tahliller yapıldı. Sonuç olarak antibiyotik verdi . Doktor sonrası kaka kendi kendine normale döndü ,ben de antibiyotik için acele etmedim bekledim ama bugün tekrar garip garip kakalar başladı. Kaka kıvam olarak normal ama yanında şeffaf balgam gibi bir şey var ve kan da mevcut. Fixef antibiyotik vermişti hekim ,başlayayım mı ? 19 aylik kız bebek Boy 79 cm Kilo 9,6 Bu süreçte kg kaybı olmadı, kilo alımı devam etti . TESTLER Gaita Mikroskopisi Mukuslu Bol okosit qörüldü. 1-2 Eritrosit görüldu. Parazit parazit yukurtasi Görülmedi. Bol maya hücresi.qörüldü. Amip negatif Gaita ph 7 Gaitada redükton madde negatif |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sakın antibiyotik vermeyin! Zaten ilk hatayı; Probiyotik vererek yaptınız!!Hala veriyorsanız hemen kesin.
Yazılarımı okuyun. Hiçbir ilaç vermeyin.
|
|
![]() |
|
Kubbb ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eyl 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 31 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim hocam. Prebiyotik konusunda çok haklısınız, hata ettim. 1 haftadır kullanmıyoruz. Yazılarınızdan ishal hakkında olanını okudum . Kaka miktar olarak az , su gibi değil ama içinde oldukça şeffaf büyük balgamsı bir doku var ,kan da var mı anlamiyorum tam olarak çünkü domates seven bir bebek . Ne önerirsiniz hocam? Bu irinli ishal mı oluyor?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
EĞER; ıkıntı ve sancılı bir dönem arkasından bu şekilde kaka yapıyorsa, "Amipli dizanteri" olabilir, Flagyl
şurup, 5 gün günde 2x1 ölçek verin.
|
|
![]() |
|
Teşekkür ederim hocam
|
|
![]() |
|
Hocam merhaba flagyl 5.gundeyiz, ishal tamamen geçti, aşırı büyüklükteki mukus geçti . O zaman biz dizanteri mı atlattık?
Düzenleyen Kubbb - 27 Eyl 2024 Saat 17:01 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet. Amipli dizanteri.
|
|
![]() |
|
Çok teşekkür ederim hocam 🙏🏻
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|