Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ilaç?????????????
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumilaç?????????????

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
haydibebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 495
Mesajın Direkt Linki Konu: ilaç?????????????
    Gönderim Zamanı: 04 Ara 2012 Saat 23:45
kadir bey kızım 27 aylık yaklaşık 2 hafta önce ateşi birden bir sabah  40 a çıktı.şok olduk çünkü 1 gece önce  hiçbişeyi yoktu.ve birden 40 derce ateş,hemen acile gittik,boğaz enfeksiyonu dedi dr,antibiyotik verdi,calpol ve dolveni dönüşümlü kullanın dedi.tahlil yaptı kan ve idrar tahlili herşey normal çıtı.başka bir dr a daha götürdük aynı gün,o da ilaçlara baktı güzel ilaçlar dedi,kullanın dedi.kan tahlilleri normal dedi,iltihap kana karışmamış dedi her ikisi de.ateş düşürücüleri ve antibiyotiği kullanmaya başladık,5 gün antibiyotiği kullandık,3 gün ateşdürücüleri kullandık.ateşi en fazla 37,5 a düştü,bir türlü ateşi düşüremedik,kreşe başladı ,kendi drumuza götürdük,viral enfeksiyon dedi,boşuna antibiyotik kullanmışsınız dedi, 3-4 gün sonra gene ateşi yükselmeye başladı ve ensonunda bugün 39 çıktı ,hırıltı ve öksürük başladı epey.drumuz augmentin antibiyotik  yazdı ,akşama doğru ateşi gene 40 çıktı,dolven  calpol bir işe yaramadı, gene acile gittik,dr muayene etti,bu hastalık çok uzamışdedi,novosef 1g diye bir iğne yazdı,günde 1 tane yaptırın dedei 5 gün boyunca.augmentini bırakın dedi(augmentini 1 kere verdk ,bugün başlamıştık)ateşi 39,5 u geçerse dolvenin içine 15 damla novalgin500mg damla damlatın verin dedi,bir de paranox fort 240mg,suppozituar yazdı,kafamız iyice karıştı,burası türkiye drlara güvenemiyoruz,pisipisine insanlar kurban gidiyor yanlış tedaviye,napalım sizce kadir bey nolur bize bir yol gösterin,iğne mi augmentin mi ya da öneriniz nedir?
çok teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2012 Saat 02:37
Kan tahliline bir bakin; WBC degeri normal ise, antibiyotikler bosuna verildi, viral bir hadise varmis demektir. Hele en son igne yazan doktor, cahilin en onde gideni. Viral enfeksiyonlar siz ne yaparsaniz yapin; 4-5 gun ates yaparlar. Bu yasta ParaNox Fort kullanilmaz. Paranox120 uygundur. Bunlarin ilac dozlarindan da haberleri yok...
Dedigim gibi kan sayiminda; WBC degeri dusuk ise; butun antibiyotikler ve igneler bosuna verildi. Cocuk Grip geciriyor demektir .
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2012 Saat 08:04
yani kan sayımı yaptırmak gerek.çok teşekkür ederim kadir bey,öksürüğü için  ballı limon vermek yeterli mi,teşekkür ederim..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2012 Saat 18:48
Elinizde "kan sayimi" varsa bakin, yoksa yaptirmaniza (cocugun canini yakmaya ) gerek yok. Antibiyotiklere ragmen atesin devam etmesi, zaten hadisenin viral oldugunu gosteriyor. WBC'yi, ispat olsun diye soyledim..  
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2012 Saat 13:24
daha önce de size soru sormuşum,aynı sorun devam ettiğinden aynı başlığa yazdım,kadir bey kızım halen hasta.boğaz enfeksiyonu oldu,öncesinde viral enfeksiyonu olmuştu,antibiyotiği 4gün önce  bitti.2gün sonra gene ateş ,burun akıntısı(yeşil renk)hırıltı başladı.tekrar antibiyotik kullanmak istemiyorum drumuz 2 tane bitkisel ilaç yazdı,size eve dönünce isimlerini yazayım.napalım bilemiyorum,doğal yollardan atlatmanın yolu yok mudur?geceleri uyumuyor,burnu tıkalı,gündüz de aşırı burnu akıyor.teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2012 Saat 13:28
drumuza hastalık sürüyor dedim,hastayken başka bir enfeksiyon kapmıştır,kuluçka dönemi  bitince hastalık başlamıştır dedi.antibiyotik istemiyorum deyince 2 adet bitkisel ilaç bir de enfeksiyon için bir ilaç yazdı, bağışıklığını güçlendirici bir ilaç da verdi,toz şase halinde..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2012 Saat 18:46
Antibiyotik alirken, baska bir (antibiyotik gerektiren) bakteriel bir hastalik alinamaz. Ancak Viral hastalik olabilir. Bu doktorlar hadi cahillerde, hicmi kafalari calismiyor??  Zaten tarifinizden Grip basladigi belli bir sey. Meslek hayatim boyunca hicbir hasta, benimle "recete pazarligi" yapip, recetemi degistirememistir. Boyle sacmalik olmaz. Kendiside farkinda demekki verdigi antibiyotigin bir halta yaramayacagindan. Sakin o "bitkisel" ve "bagisikligi guclendirici" diye yazdigi ilaclari almayin, kullanmayin. Sadece benim Grip icin anlattiklarimi yapin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2012 Saat 16:10
kadir bey teşekkür ederim,geniz akıntısı da var ve şiddetli öksürüyor ve öksürerek balgam kustu birkaç kere bu sabah..
size drun hangi ilaçları yazdığını da yazayım:
hederal şurup (bitkisel)
resvis(takvie edici gıda)(+3 yaş için yazıyor içinde)
iburamin cold(100ml şurup)ayrıca 6 yaşından küçükler kullanamyıro danırım bunu 6 yaştan itibaren kullanım önerileri var.
ilaçları kullanmayı düşünmüyorum ,gene de yazayım dedim isimleri.
teşekkür ederim..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.