|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
nilcey ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kas 2012 Konum: İZMİT Durum: Aktif Değil Puanlar: 175 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Haz 2014 Saat 10:06 |
merhabalar. cuma akşamı bacağının arkasından bir şey ısırmış kızımı.kaşınıyordu.cumartesi de pikniğe gittik.kaşıntı arttı kollarını sivrisinek ısırmıştı ama sadece oraları kaşıyordu.pazar günü tüm vücut kaşınmaya ve kızrmaya başladı.pazar akşamı üniversite çocuk acile gittik. alerji iğnesi yaptılar.yarım saat bekleyin döküntüler azalırsa gidersiniz dediler ve azaldı biraz eve geldik. alerji şurubu avil verdi ilacı henüz alamadık bugün alacağız.aynı zamanda badamcikleri bembeyaz olmuş ateş var.pazar sabahı antibiyotiğe başladık.400/57 augmentin şase. çocuk berbat durumda yani.hem kaşınıyor hem ateş hem yutkunamıyor ve halsiz.ne oldu böyle hocam. piknik mi alerji yaptı.çok otlara yatmıştı.ısıran sivrisinek veya başka birşey mi ısırdı bilmiyoruz o mu alerji yaptı. çekilen resimler alerji iğnesi olduktan 45 dk sonra çekilen resimler. Düzenleyen nilcey - 20 Haz 2014 Saat 10:40 |
|
![]() |
|
nilcey ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kas 2012 Konum: İZMİT Durum: Aktif Değil Puanlar: 175 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Düzenleyen nilcey - 20 Haz 2014 Saat 10:40 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117883 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
KIZIL olabilr, HEMEN, bir "Strep-A Testi" yaptirin... (+) gelirse, kesin KIZIL demektir, tedaviyi ayrica konusuruz..Hemen gidin ve sakin "Bogaz Kulturu" yaptirmayin.. Strep-A Testi olacak, 15 dakikada sonuc cikar, 2 gun kultur sonucunu bekleyemeyiz.. Bekliyorum!!
|
|
![]() |
|
hocam strep a testi negatif çıktı. bu durumda alerji mi oldu bizim çocuk. antibiyotik devam edelim mi. avil şurup vermişti akşam çocuk dr u. onu kullanalım mı. bademcikleri düzelmiş gibi. dili kırmızı. pas yok. dün biraz beyazdı dili ve bademcikleri de iltihaplıydı gözle görünen beyazlıklar vardı. kızım 3 yaş 9 aylık. 15 kg. bir de cildi aşırı kuru. önerebileceğiniz bir nemlendirici varmı yoksa herhangi bir nemlendirici olur mu.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117883 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Alerji, bu sekilde, muntazam ve silme olmaz. Avuc ici buyuklugunde, yer yer kizarik alanlar seklinde olur.
Acaba, antibiyotik kullandigi icinmi test (-) oldu? Bir tedbir olarak, en az 10 gun antibiyotigi kullanin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Haz 2014 Saat 16:00 |
|
![]() |
|
hocam pikniğe gittiğimiz diğer ailenin de aynı yaşta erkek çocuğu var. onda da kızarıklıklar olmuş. benim diğer kızım da 8 yaşında onda çok şükür bir şey yok. bugün baktım dili de normal görünüyor hasta olan kızımın. kbb dr u da baktı boğazında birşey yok dedi. boğaz iyileşmiş zaten. ama kaşıntılar azalmış olsa da yer yer devam ediyor. peki alerji şurubu verelim mi. avil verdi dün dr. antibiyotik te augmentin 400/57 klavunat la karışık bir antibiyotik. şu an evde olduğu için tam adını yazamıyorum. doğru antibiyotik mi.isterseniz akşam eve gittiğimde boğazının resmini koyabilirim. hastalanmadan 2 gün önce de ben size dilini resmini göndermiştim harita dil demiştiniz. acaba bağlantılı olabilir mi. sorunun linki aşağıda. bir de antibiyotik ve alerji şurubu aynı anda kullanılır mı.
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44421 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Atesi varsa, antibiyotigi kullanin, yoksa, Avil kullanin.
|
|
![]() |
|
hocam çok başınızı ağrıttım ama ben beta dan çok korktum.ben de küçükken romatizma geçirmiştim. hani genetik birşeyse falan diye.bugün ateş hiç olmadı. ya kızıl sa diye korkuyorum. siz herhalde boğazı düzeldi deyince kızıl ihtimalini sildiniz. eğer kızıl değildir derseniz alerji şurubuna geçeyim. kusura bakmayın çok yordum sizi ama sabahtan beri internet başında cevap bekliyorum sizden. ve kızıl hakkında araştırıyorum. korktum o yüzden. yanlış yapmak istemem. çok teşekkür ederim ilginize. ateş yoksa antibiyotiği kesiyorum varsa kullanıyorum bu durumda. ama ilk cevabınızda 10 gün kullan dediniz ya takıldım ben orda
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|