Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Bilge&elif Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bilge&elif Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 06 Oca 2015 Saat 16:02
Hocam Merhaba,
Benim 8,5 aylık, 8700gr kiloda kızım var. 5.ayından beri 4 kere idrar yolu enfeksiyonu geçirdi. 3 tanesinde e coli bir tanesinde klebsiella üredi.Her defasında bezinde akıntı, idrarında koku oluyordu. İdrarını kesik kesik yapıyordu. Antibiyotik tedavileri yapıldı. Bu arada son enfeksiyonu koruyucu dozda bactrium kullanırken oldu. Şimdi sondalı film yapılacak diyorlar. Sondalı film şart mı? Çok zararlı mı? Nasıl önlerim ben bu enfeksiyonları? Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Saygılar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2015 Saat 19:09
Gecmiste yapilan butun "Idrar Tahlillerine" bir bakin... NITRIT:+ olan, IYE oldugunu gosterir. Eger hepsinde de; Nitrit:(-) ise, buyuk KAZIK YEDINIZ DEMEKTIR.. Bu sahtekarlik son 7 seneden beri Turkiye'de yapilan en yaygin sahtekarliktir.
Yukarı Dön
Amyleepitty Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 29
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Amyleepitty Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2015 Saat 15:51
Kadir Hocam merhabalar. İyi ki size buralardan ulaşma imkanımız var kaç kişi sayenizde o 'sahtekar'lardan kazık yemekten kurtuldu burada bir bilseniz...Size sık sık dua ediyorum. 

Benim kızım 4 yaşını yılbaşında doldurdu. Bebekliğinden beri bir doktorumuz var güvenilir der ona giderdik ama bize her gittiğimizde verdiği ilaçlar Pulmicort, Zaditen, Motilium. Şikayetlerimiz ise gece gündüz bitmeyen, kusturan balgamlı öksürüktü. Bu yıl kreşe başladı ve hiç kesilmedi yine öksürükleri ve burun akıntısı da sizin tarif ettiğiniz gibi önce saydam sonra yeşile bakıyordu. Limon - Bal karışımı ve Coldmix damla ve iliadin kullandık ve en azından çocuk balgam ile atıp rahatlıyordu. Arada öksürük geçiyor ama okuldan yine mikrop aldıkça tekrarlıyor. 

Bugün karnım ağrıyor demiş ve kuru öksürüğü yine var. Hemen hastaneye götürdüm. İdrar tahlili şöyle; 

RENK SARI

GÖRÜNÜM HAFİF BULANIK

PH   6,0

DANSİTE 1025

PROTEİN NEGATİF

GLUKOZ NEGATİF

BİLİRUBİN NEGATİF

NİTRİT NEGATİF

ÜROBİLİNOJEN NORMAL

KETON NEGATİF

- İDRAR MİKROSKOPİSİ

LÖKOSİT 4-5

ERİTROSİT 1-2

EPİTEL 2-3

BAKTERİ AZ

KRİSTAL GÖRÜLMEDİ.

SİLENDİR GÖRÜLMEDİ.

ben sizin yazınızdan sonra laboranta sordum. dediğiniz gibi santfrüj yapılmış. 
doktorun yazdığı ilaç ise Zimaks antibiyotik. 7 gün kullanın dedi günde 1 kez. yanında da parazit için 1 hafta arayla yalnız 2 kez kullanmak için Andazol verdi. Geceleri diş gıcırdatması var bu arada. 

Hocam ne önerirsiniz ben Antibiyotiği kullanmak istemiyorum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2015 Saat 22:37
Sadece; Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Dis gicirtisi; kafasinda bir sikintisi oldugundan.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Amyleepitty Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2015 Saat 03:56
Hocam merhaba. Şu an gece 03:54. Kızım çok öksürdü ve balgamını ilk defa kanlı tükürdü. Yatarken Ballı limonu su ve ayrıca limonu çok vermiştim gün içinde. Burnuna deniz suyu sprey yapmıştım. Sizce neden olabilir. Korkulacak bir durum var mı? Hastaneye götüreyim mi.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2015 Saat 06:22
Grip sonucu olusan odem yuzunden asiri gerilmis olan burun ici; mukazasi kuvvetli bir sumkurme veya oksuruk ile kanar, normaldir. Sakin farkli bir sey yapmayin. Aynen devam..   

Hastaneye gitte, bir oysunlar!!!
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Amyleepitty Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2015 Saat 09:04
Oyula oyula ne hallere geldik hocam zaten. Anladım evde tedaviye devam ediyoruz. Hocam sizce 4 yaşında çocuğa çizgi alerji testi yapılmalı mı? 3,5 da kan testi Yaptılar hiç bir şey çıkmadı. Boşuna oyuna gelip de çocuğun canı acısın istemiyorum. Siz bu konuda ne dersiniz?
Çok çok teşekkür ederim. Türkiye ye gelirseniz de sizinle tanışmayı çok isteriz hocam. (Antalya:)
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2015 Saat 18:24
Hicbir cocuga; HICBIR ALLERJI TESTI YAPILMAZ...
Bu sahtekarlik, son 10 senede moda oldu.. Sadece; halkin kafasini karistirip, para tirtiklamak icin yapilir.. Hicbir anlami ve dogruluk payi yoktur..
Buyuklerde bile yoktur, varsa bir Allerji, zaten verilecek olan ilac; AYNIDIR!!!
AMA.....Turk milleti boyle "atraksiyonlari" cok sever. Boyle millete, boyle doktor..Tencere yuvarlanmis, kapagini bulmus..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.