Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hocam haftada bır ıshal kusma usandım artık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhocam haftada bır ıshal kusma usandım artık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 423
Mesajın Direkt Linki Konu: hocam haftada bır ıshal kusma usandım artık
    Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2009 Saat 14:49
hocam merhaba;calısmaya baslayamadım belkı hatırlarsınız.ıyıkıde baslamamısım cocuk yıne ıshal.hocam bı kontrol edın belkı sıze son 3 aydır attıgım mesajların hepsı ıshal kusma.cocuk tam toparlandı dıyoruz ya ıshal oluyor fecı sekılde yada kusma nobetlerı gecırmeye.esım ısten ızınde alamadıgı ıcın hep acıle gıdıyoruzkı cocuk genelde acıllık durumda oluyor takıyolar bı serum enfeksıyon kapmıs dıyolar gonderıyorlar.hocam cıldırmak uzereyım el yıkama camasır suyu dezenfekte sterılmı bı daha yıka kaynat manyagı oldum.bı cocuk haftada bır en gec 1 ay ıyı olup sonunda enfeksıyonmus dıye habıre ıshal yada kusma ıle yerle bır olurmu?nedır bu anlayamadım.artık cocukta bende cok bunaldık yoruldum.ben enfeksıyona ınanmıyorum artık bır degıl ıkı degıl ben bu cocugu ahırda sıgır ... u ıle beslemıyorumkı.acaba dıyorum bısıye alerjısımı var dun aksam degıl ondan oncekı aksam mamasına pırınc harıcınde bugday nısastası karıstırdım yaptıgım tek degısıklık bu.onun dısında sabah 5 bıskuvı 1 yumurta bıraz peynır ve sutle hazırlanmıs mama oglen pekmezlı yogurt eslıgınde evde ne yemek varsa patates yada corba aksam yıne corba yada muhallebıyı cok sevıyor muhallebı gece yatarkende pırınc unlu muhallebı.yanı cocuk agırlıklı olarak muhallebı ve sutle beslenıyor.nerde hata yapıyorum bıberon emzıkte kullanmıyorkı mıkrop rıskı fazla olsun.bıldıgın cam kase celık kasık ıste yav.suyu hazır su sutu ıse pastorıze kutu sut kullanıyorum zaten mama harıcınde tek basına sut ıcmedıgın ıcın kutu sutude mama yaparken kaynatmıs oluorum.en son sız yedıklerıne ıctıklerıne dıkkat edın dedıgınızden berı eskısınden daha cok paranoya derecesınde temızlıge calısıyorum.acaba bagırsaklarında bı sındırım bozuklugu mu nesı var hocam ne yapmalıyım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2009 Saat 18:37
Çocuğun serumluk olması için kusma ve ishalin beraber olması gerekir. Tek başına ishal ile su kaybı olmaz, zira çocuk susadıkça su içer. Eğer ishal kusma ile beraber oluyor ise, bu "Rotavirus" ishalidir, ilaçlarla geçmez.. Bana kalırsa sizin oradaki acilde işi biraz abartıyorlar.. Öyle her önüne gelene serum takılmaz. Tek başına ishal olduğunda zaten bir şey yapmıyoruz, kendiliğinden geçiyor... 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2009 Saat 19:37
hocam pekı bu rotavırus mıkrobu bu cocugun pesını ne zaman bırakıcak.8 aylıkken basladı 11.5 aylık halen ayda bır haftada bır.olmazkı her hafta mıkropmu kapılır tam cocuk ıyılesıyor gozunu acıyor kut enfeksıyon kapmıs.kusma ıle ıshalı aynı anda sayılmaz.ya kusması agır oluyor ıshalı hafıf ya ıshalı agır tutuyor kusması olmuyor.ben bu cocugun her hafta her ay hemde tesaduf aynı vırusu kapmıs olduguna ınanmıyorum kabulde etmıyorum hangı ortamda yasıyorkı bu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2009 Saat 09:54
Çocukta bir barsak bozukluğu veya enzim eksikliği gibi bir durum olsa, hiç iyileşme olmaz. Halbuki sizin çocukta, arada bir ishal oluyor. Hani çok yedirmek gibi "teknik" bir hata yapsanız, kusma olurda, ishal olmaz.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2009 Saat 15:15
hımm...tmm hocam bız bugun yakacık cocuk hastanesıne goturduk gaıta kulturu ve tahlılı ıstendı fakat cocuk aksılık degılmı bu saate kadar hıc kaka yapmadı eve geldık.cocuga ıkı gundur karanfılı toz halıne getırıp su ıle gunde 2 kez verıyordum acaba omu ıyı geldı yoksa ıshalı kendılıgınden bu mıkroba bagısıklık kazanıp gectımı anlamadım.sabah erkenden gıttıgımız ıcın kahvaltı yaptıramamıstım bu saate kadar sadece anne sutu verdık(yetersız ama napalım)uyanınca corba yogurt verıcem belkı mıdesı bos kaldıgı ıcın yapmamıstır dıycem ama ıshalı agır olsaydı her halde yapardı.uyyyyy ne zormus cocuk buyutmek cahıl anneler ıcın.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2009 Saat 15:46
KizBebekNiye öyle diyorsun?? En azından internet kullanıyorsunSmile
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2009 Saat 10:29
cıcek ıcın tesekkur ederım hocam fakat ben bebek bakımı konusunda cahıl olmayı kastetmıstım :)Clown
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2009 Saat 11:14
Çiçek, öğrenme azminizden dolayı...Bilmediğini bilmekde bir fazilettir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.