Merhaba Hocam,
Sağımdan kapıma gelene kadar hijyen ve soğuk zincir kurallarına uyan güvenilir bir çiftlikten kızım için çiğ süt temin ediyorum. Bu sütü kaynama noktasına geldikten sonra 5 dk. kadar kaynatıyorum. Konuyu doktorumuza açtığımda 5 dk. nın yeterli olmadıgını en az 10-15 dk. kaynatmam gerektiğini, bizim bagısıklık sistemiz geliştiği için 5 dk. nın yeterli olabilecegini ancak bebekler için yeterli olmadıgını, yine aynı sebeplerden bebegin içtiği suyu da 1,5-2 yasına kadar kaynatmamız gerektiğini söyledi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Uzun süre kaynatmak sütün besin değerlerini etkilemez mi? Ve kullandıgım su bilindik bir markanın damacana suyu. Kaynatmak gerekli mi?
Yine sütü verirken 1/3 oranında sulandımam gerektiğini söyledi. Bu sütün yağ oranı yüksek ondan mı böyle söyledi yoksa piyasadaki sütler için de geçerli mi?
Bu arada kızım 10 ayını bitirdi. 8.500 kg. 73 cm. Nasıl değerlendiriyorsunuz?
Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.