Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
didemipek
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 203
|
Konu: emzirirken ısırma ve göbekte kızarıklık Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 11:56 |
hocam 14 aylık bebeğim emzirirken ısırdı ve yara yaptı. emzirmeye devam ettim ama şu anda yara iyice açılmış durumda ve içi beyaz. sarı renkli sızıntı ve kanama oluyor. doktor hematen krem verdi. emzirmeye devam etsemmi kara veremedim acılı olmaya başladı. diğer tarafta süt az var.
birde hocam kızımın göbeğinin içi kırmızı ve küçük bir yumru var gibi içinde tam anlamadım. bir kaç gün önce de sarı kalıntılar temizlemiştim göbek etrafından.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118114
|
Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 21:03 |
Bir müddet meme verneyin, nazik bir şekilde sağıp verin. Hametan kullanabilirsiniz.
Göbekte tarif ettığiniz durum; "Granulom" denilen durumdur. Göbek çukuru içine 3-5 "Tuz tanesi" koyun (günde 3x1) ve 3-5 gün kullanın...
|
 |
didemipek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2013 Saat 17:15 |
hocam 14 aylıkta da granülom oluyormu ben sadece yenidoğanda olur zannediyordum. Yoksa doğduğundan beri vardı biz mi farketmedik? Doğduğunda göbeğinde kanama olmuştu k vit iğne olduk.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2013 Saat 19:42 |
"- içi kırmızı ve küçük bir yumru var gibi -" yumru değince, akla "granulom" gelir. Genelde, bunu "Gümüş Nitrat" ile yakarlar. Ben görmediğim ve emin olamadıgımdan, daha yumuşak bir tedavi olan "tuz tatbikini" size anlattım. Bir deneyin, değilse bile bir zararı olmaz. İltihap kaptı ise, onada iyi gelir. Malum, eski bir deyim vardır.... "Yaraya tuz basmak"...
|
 |
didemipek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Haz 2013 Saat 14:58 |
hocam tuzu 3 5 taneden fazla koymanın zararı varmı, deri altında olduğu için 3-5 tane denk getiremiyorum daha fazla koymak zorunda kalıyorum.
Hocam kızımın göbeğinin içi sulu görünüyor ve sarı akıntı geliyor kıyafetini kirletiyor. Tuz daha iyileştirmedi...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Haz 2013 Saat 17:30 |
O zaman bir "Çocuk Cerrahı" nin görmesi gerekiyor. Gümüş Nitrat ile yakılması gerekebilir. Veya oradaki "Embriyonel kanallardan" biri açık kaldı ise ameliyat gerekebilir.
|
 |
didemipek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Haz 2013 Saat 12:44 |
hocam çocuk cerrahisine gittik, doktor içten bişey olmadığını kapalı ortam olduğu için temizlememiz gerektiğini söyledi. tentürdiyota kulak çubuğunu batırıp içini temizleyin sonrada kurulayın dedi. sarı akıntı iki gündür kurumuştu sanırım tuz iyi geldi. yalnız göbek deliğinin içinde mercimek kadar şişlik hala dikkatimi çekişyor. kırmızı değil ama ten renginde sanırım kendi yapısı.
hocam birde bugün ateşlendi 38 derece, göbekle ilgisi varmıdır?
Düzenleyen didemipek - 12 Haz 2013 Saat 13:17
|
 |
didemipek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Haz 2013 Saat 12:55 |
|
 |