Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - pekmez
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumpekmez

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
inci06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 12 Eyl 2012
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74
Mesajın Direkt Linki Konu: pekmez
    Gönderim Zamanı: 07 Ara 2013 Saat 19:24
Hocam oğlum 18 aylık ona evde kendim bebe bisküvisi yapıyorum arada bir. Bisküvisinin içinede genelde pekmez koyuyorum bugün okuduğum bir yazıda pekmezin pişirilmemesi gerektiği yüksek ısıda zararlı bir madde ortaya çıkarttığı yazıyordu. Koska adlı bir firmada pekmezi HMF(Hidroksimetil furfural) oranının yükselmemesi için kapalı ve vakumlu ortamda el değmeden ve 80 derecenin uzerine çıkılmadan ürettiklerini diğer türlü kansorojen olduğunu belirtmiş. Saglıklı bir sey yapalım derken sıkıntı olmasın istiyorum. Pekmez gibi bal gibi gıdaların yüksek ısıya maruz kalması sıkıntı olurmu hocam. Teşekkürler. 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 118904
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2013 Saat 02:10
Dikkat ederseniz, Pekmezin yapilisi sirasindaki yuksek isidan bahsediyor... Evde kullanirkenki isidan degil...
Pekmez, ANADOLUDA, asirlardan BERI, kaynatilarak, suyu ucurularak elde edilir. Bu esnada, 100 derecenin cok ustune cikan isilar kullanilirdi..Sekerin kesfine kadar uzun seneler coluk-cocuk, herkez tarafindan kullanildigi halde; Hickimsede, kansorejen etkisi gorulmemistir..

COK BARIZ: Bu uckagitci firma, sirf obur firmalara camur atabilmek icin boyle bir namussuzluk ortaya atmis.. Aynen," Yuksek isida" Bebe biskuvilerinde; "Akryl amid" olusuyor diye obur firmalara camur atan biskuvi firmasi gibi..   

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.