Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş ve beta bakterisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş ve beta bakterisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
goncagulk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş ve beta bakterisi
    Gönderim Zamanı: 18 Haz 2014 Saat 17:24
Hocam merhaba, oğlum ocak 2011 doğumlu 99,5 cm boy, 13,5 kg ağırlığında. Kreş gidiyor. Bugün öğlen krelten aldığımda gayet iyi idi. Fakat saat 15:00 gibi halsiz görünüyordu ateşi 39 derecenin biraz üstünde idi. Bu arada bir kaç gündür kollarında, yüzünün bir kaç yerinde bacağında kızarıklar mevcut. Bu kızarıklıkları sinek ısırığı olarak yorumladık. Dilinde pas gibi bir tabaka yok. Doktora gittiğimizde tahlil yapmadı ama beta bakterisi olduğunu bu kızarıklıklarından bu yüzden olduğunu söyledi. Sefdinir/sefalosporin grubu etken maddeli antibiyotik ve ibuprofen verdi. Bu ilaçları aldım ve henüz kullanmadım. Şu an ateşi 38,2. Öneriniz nedir. Kanda bir streptekok A baktırmalı mıyım? Bu arada hocam oğlumun 1,5 yaşından beri bir ağız kokusu var. Önceki muayenelerinde geniz akıntısı olmadığı, reflüden kaynaklı olduğu söylendi. Ağız kokusu hep vardı. Bugün dr ağız kokusunun da bu bakteriden kaynaklı olduğunu söyledi. Önerileriniz nedir? Ne yapmalıyım? Teşekkürler..
Goncagul
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2014 Saat 17:42
Hocam, bu encef adlı ilacı 12 saatte bir vermemizi söyledi. Üç gün ateş geçmezse antibiyotiği değiştiririz dedi.
Goncagul
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2014 Saat 18:17

Goncagul
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2014 Saat 18:21
Goncagul
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2014 Saat 18:23
Hocam, kızarıklıkların fotolarını yüklemeye çalıştım ama umarım görünüyordur. Yorumlarsanız sevinirim. Tekrar teşekkürler.
Goncagul
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2014 Saat 20:14
Hocam birşey daha eklemek istiyorum. Kışın da iki kere böyle ateşlenme oldu. Hiç ilaç falan vermedim ve 2-3 gün sonra düzeldi. Birinde yine buna benzer fakat bundan daha az kızarıklıklar vardı ben pek kuşak asmadım. Kızacaksınız ama şimdi ben netten bikaç yazı okudum. Bu beta mikrobu tedavi edilmezse kalp romatizması, kapakçıklarda gevşeme gibi rahatsızlıklar oluşuyormuş. Bu ağız kokusu da kafama takıldı. Reflü deyip geçildi ama bu mikroptan kaynaklı olabilirmi? Vücut direnci zayıflayınca da böyle ateşlenme ve döküntü mü yapıyor? Hala iş vermedim ve sizden gelen cevaba göre hareket edeceğim. Konuyu çok uzattım hocam tekrar sağolun..
Goncagul
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2014 Saat 20:15
Hala ilaç vermedim hocam.
Goncagul
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2014 Saat 20:57
SAKIN, verilen hicbir ilaci kullanmayin, bunlarin hepsi; sinek isirmasi. Streptokok ile hicbir alakasi yok...

Streptokoklar, kalp zarina ve yeya bobrege oturmazlar, boyle bir sey YOK... Hadise: bu bakteriye karsi olusan bagisiklik maddeleri, bakteri sanarak kalp zarina veya bobrek zarina saldirirlar, ve o hastaliklar o sekilde olusur... BU YUZDEN, EN AZ 20 GUN tedavi veriyoruz..
Yoksa, en basit Ampisilin'in tek dozu ile bile (Kizil dahil) her turlusunun koku 12 saatte kazinir. Cok okumaniz lazim, simdiki doktorlar cok enteresan bir sekilde cahiller..
Ama haklarini yemeyeyim, en azindan; "Beta virusu" dememis... Bakterri oldugunu ogrenmisler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.