|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ayışığı81 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ayışığı81
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Eki 2015 Saat 14:42 |
İyi günler Kadir Hocam. Oğlum 53 aylık ilk defa grip aşısı
yaptıracağım. Eski msj.larınızı okudum.
Fularix Tetra 0,5 ml bir doz yaptırıp kas içine, 1 ay sonra tekrar 0,5 ml 2.dozu yaptıracam.
Dikkat etmem gereken başka bir şey var mı? Bir de merak ettiğim bir şey var hocam. Şimdi bu aşı belirli
virüslere ağır hastalık yapanlara karşı koruyor ya bildiğim kadarıyla. Sonuçta her
virüse karşı aşılayamıyorlar. Peki aşıyı yaptırdığımızda diğer virüslerden
kaynaklı gripleri, aksırmaları tıksırmaları en azından daha hafif geçirmesine bir
faydası oluyor mu grip aşısının? Çok teşekkürler ….i yiki , iyiki, iyiki varsınız!!!! |
|
![]() |
|
nilaysarisaman ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 142 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nilaysarisaman
![]() ![]() ![]() ![]() |
(ikinci planda beni de cevaplarsanız sevinirim, 5 yaşındaki kızım ilk defa olacak bir ay ara ile yarımşar doz mu? bir ay ara ile tam doz tam doz mu anlayamadım,her yazıyı okudum,kızmayın teşekkürler)
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
ilk defa asi olacaklarin, tam veya yarim doz olmasi cok muhim degildir. 4 yasindan kucuklerde, tam doz biraz sikinti yaratabilir o kadar.
Asi virusu haricindeki Influenza Gripleri, zaten hafif seyrediyorlar.. FAKAT: Influenza grububu haricinde olup (RSV, Coxsackie ve Rhinovirus gibi), asisi da olmayanlar agir hastalik yapabilir, onunda simdilik bir caresi yok.. Eski mailleri okuyun. Cok tekrar oluyor. |
|
![]() |
|
nukusev ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 178 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bende konuyla alakalı olarak annem için sormak istiyordum...50 yaşında tansiyon hastası hergün ilaçı var İçmesi gereken ve sakinleştirici ilacı da var..bu durumda iken Grip aşısı yaptırabilir mi? bir sakıncası yoktur değilmi? Cok tesekkurler..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yapilabilir.
|
|
![]() |
|
nilcey ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kas 2012 Konum: İZMİT Durum: Aktif Değil Puanlar: 175 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ben de 2010 Eylul dogumlu kizim icin ilk defa asi yapilacak esimi ikna edemiyorum. Kendisi yensin ne gerek var diyor. Zaten hepsine karsi korumayacak diyor. Eczanede ayni seyleri soylediginden hala asi olamadik. 2 doz olmasi sartmi. 1 tam doz olsa.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kitap, OYLE DIYOR!!! Keyfi bilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|