Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip Aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip Aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ayışığı81 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayışığı81 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Grip Aşısı
    Gönderim Zamanı: 06 Eki 2015 Saat 14:42

İyi günler Kadir Hocam. Oğlum 53 aylık ilk defa grip aşısı yaptıracağım. Eski msj.larınızı okudum.  Fularix Tetra 0,5 ml bir doz yaptırıp kas içine,  1 ay sonra tekrar 0,5 ml 2.dozu yaptıracam. Dikkat etmem gereken başka bir şey var mı?

Bir de merak ettiğim bir şey var hocam. Şimdi bu aşı belirli virüslere ağır hastalık yapanlara karşı koruyor ya bildiğim kadarıyla. Sonuçta her virüse karşı aşılayamıyorlar. Peki aşıyı yaptırdığımızda diğer virüslerden kaynaklı gripleri, aksırmaları tıksırmaları en azından daha hafif geçirmesine bir faydası  oluyor mu grip aşısının?   Çok teşekkürler ….i yiki , iyiki,  iyiki varsınız!!!!

Yukarı Dön
nilaysarisaman Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 142
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nilaysarisaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2015 Saat 16:16
(ikinci planda beni de cevaplarsanız sevinirim, 5 yaşındaki kızım ilk defa olacak bir ay ara ile yarımşar doz mu? bir ay ara ile tam doz tam doz mu anlayamadım,her yazıyı okudum,kızmayın teşekkürler)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2015 Saat 19:53
ilk defa asi olacaklarin, tam veya yarim doz olmasi cok muhim degildir. 4 yasindan kucuklerde, tam doz biraz sikinti yaratabilir o kadar.

Asi virusu haricindeki Influenza Gripleri, zaten hafif seyrediyorlar..
FAKAT: Influenza grububu haricinde olup (RSV, Coxsackie ve Rhinovirus gibi), asisi da olmayanlar agir hastalik yapabilir, onunda simdilik bir caresi yok..
Eski mailleri okuyun. Cok tekrar oluyor.
Yukarı Dön
nukusev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 178
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nukusev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2015 Saat 23:43
Hocam bende konuyla alakalı olarak annem için sormak istiyordum...50 yaşında tansiyon hastası hergün ilaçı var İçmesi gereken ve sakinleştirici ilacı da var..bu durumda iken Grip aşısı yaptırabilir mi?  bir sakıncası yoktur değilmi?
Cok tesekkurler..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2015 Saat 08:05
Yapilabilir.
Yukarı Dön
nilcey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 175
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nilcey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eki 2015 Saat 14:18
Hocam ben de 2010 Eylul dogumlu kizim icin ilk defa asi yapilacak esimi ikna edemiyorum. Kendisi yensin ne gerek var diyor. Zaten hepsine karsi korumayacak diyor. Eczanede ayni seyleri soylediginden hala asi olamadik. 2 doz olmasi sartmi. 1 tam doz olsa. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eki 2015 Saat 20:36
Kitap, OYLE DIYOR!!! Keyfi bilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.