|
iyi gunler |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ersey ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ara 2017 Konum: usküdar Durum: Aktif Değil Puanlar: 67 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Nis 2018 Saat 17:40 |
Hocam iyi gunler hayirli kandiller. Hocam asperger sendromunun ön belirtileri nelerdir 2 yas kiz cocugu icin bi de hocam eski maillerinizde goz temasi varsa otizm yok diyosunz bunu butun otizm hastaliklarimi icin soyluyonuz goz temasi varsa otizmin hic bir cesiti yokmudur smdiden cok sagolun hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Asperger Sendromu; Otizm'in nadir gorulen cinsidir.. " Nisbeten iyi konusurlar, fakat durumlari degerlendirmede problemleri vardir, arkadas edinemezler, toplum icine girmekten hoslanmazlar. Bazi seylerle, takinti derecesinde ilgilenirler." Goz temasi olmasi sart degildir. Hepsinin; Otizm gibi Egitim'i gerekmez, bazilari kendi gayretleri ile zaman icinde, topluma kaynasmasini becerirler. Asperger Sendromu olanlarin hepsi; ayni sekilde degillerdir.. Bazisi, tamamen, disa kapali oldugu halde, (bunlara egitim gerekir) bazisi daha uyumlu olurlar. Asperger Sendromun dan baska, Otizm'in: - PDD-NOS ve CDD tipleri vardir. Turkiye'de bunlari bileni pek bulamazsiniz. Bunlarda, Otizm'in hafif sekilleridir. NOT: Genellikle, Turkiye'de Otism tanisi konup da, sonradan, yanlis teshis edildigi ortaya cikanlara da; Asperger Sendromu diyorlar ( acikcasi kivirtiyorlar), onlara dikkat edin... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 May 2018 Saat 03:21 |
|
![]() |
|
ersey ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ara 2017 Konum: usküdar Durum: Aktif Değil Puanlar: 67 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam peki 2 yasinda kiz babasiyla babanesiyle iletisimi iyi goz temasi var adina da bakiyor yuvarlak seylere de ilgisi falan yok iki yasinda oyle nesne tasima gibi de takintilari yok ama disarida ki kisilerle iletisime gecmiyor dahw kucuk gerci ama.. teyzesi burda iki au kaldiginda onlada iletisim kurdu. Genel olarak biraz cekingen ama bazi insanlarlada iletisme gecebiliyo bazem szce boyle bi sikintidi olabilirmi
|
|
![]() |
|
Mesela durum degerlendirme iki yas icin nedir op diyorum opmuyo ama aglama numarasi yaparsam opuyo
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Otizm'in hicbir cesidi ile en ufak bir alakasi yok..
|
|
![]() |
|
Hocam kizim ev de ki ortamlarda kalabalikta durmuyor aglamiyor ama kendi basina oynuyo ama parki cok sever yalniz buyudu cok insan nedir kalabalik nedir pek bilmez gurbetteki ailelerin cocuklari boyle oldugunu duydum. Parka gittigimizde insanlar yok gibi davraniyor ama bazen de bakiyo yuzlerine. Eger cocuklar oynuyosa yanlarina gitmez pek ama kaydraktan kayar gerci daha o yas gubunun birlikte oynadigini gormedim. Ellerinde oyuncak varsa gidiyor almaya calisiyor falan bazende cocuklarin yaptiklari dikkatini cekerse guluyor. Disarida insanlari gormezden gelmesi bi belirtimidir
|
|
![]() |
|
Hocam bi de benim babam kizimin dedesi ve teyzeside insan icine cok girmezler kafalarina gore ortam olursa anca pek arkadaslari da yoktur kizimin soyacekim bi durumu olabilirmi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Olabilir. Zaten bir sey(?) diyebilmek icin cok erken.. Hele bir okul/Kres donemi bir gelsin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|