|
A... s...h in devit hakkinda dedikleri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ayseebrar42 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 113 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ayseebrar42
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 May 2019 Saat 14:48 |
Düzenleyen Ayseebrar42 - 12 May 2019 Saat 03:33 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Resim acilmiyor.
|
|
![]() |
|
Gamze ![]() Kıdemli Moderatör ![]() ![]() Dora'nın annesi Kayıt Tarihi: 28 Eyl 2007 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 8912 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
Lütfen sorunuzu isim ve bu şekilde fotoğraflar paylaşmadan sorunuz teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
D vitamini aleyhinde duyduklariniza, Bilhassa Turk doktorlardan duyduklariniza sakin inanmayin..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
|
![]() |
|
Ayseebrar42 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 113 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ayseebrar42
Hocam kusura bakmayın resim olarak paylasacaktim ama yapamadim. Rahmetli doktorun devit hakkinda sozleri sunlardi. Allah anne sutunun icine hersey koymusta devit mi koymamis bunun sebebi d vitaminini yenidogan karaciyeri hazmedemez enzimleri ona hazır değil bu yuzden anne sutunde devit yok devit olmadığını farkeden doktorlar hemen eksik var deyip disardan takviye ediyolar. Neden? yoksa yok demekki lazim degil . Hocam 8 ay oldu bebegim dogali su aşı ve devit konusunda korkuttuklari kadar uykusuzluktan ve cocuk bakmaktan korkmadım ben...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ayseebrar42
Kusura bakmayin Gamze hanim isim verilmemesi gerektiğini unutmusum eger sakıncası varsa ben silemiyorum siz silebilirsiniz ismi isterseniz
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tabiat, bu doktorlar gibi ahmak degildir.. Sadece; annelerin zamanla, evlerde oturup, elbiseler giyip, gunes gormeden yasayacaklarini tahmin edememistir. Bu yuzden, gunumuz annelerinin, Bilhassa Turkiye gibi sut urunlerine D vitamini takviyesinin yapilmadigi ulkelerde, annelerin tamaminda D vitamini eksiktir. Zaten yapilan Dvitamini tayinlerinde de bu husus acik bir sekilde gorulmektedir. Tabiat, bizi hala "tas devrinde" oldugu gibi, butun gun, gunes altinda ciplak gezdigini, yirtici hayvanlara karsi, "Stres" mekanizmasina gerek oldugunu saniyor. Insanlik, tabiatin ongoremediginden daha hizli gelismis ama evrim ayak uyduramamistir. Simdilik sadece; son 4 azi disi yokolmaya baslamistir. Ben dahil bazi kimselerde, 32 degil 30 dis vardir. Zamanla bu sayi; 28'e inecektir. AMA; is anne sutundeki "demire" gelince, ona AZ demesini ve demir ilaclarini dayamasini iyi bilirler. Anne sutunde demir diger gidalara oranla azdir, AMA; verimi yuksektir, TAMAMI emilir.. D vitaminindeki mantigi niye Demir de de uygulamazlar ??? Ayrica da; D vitamininin, karacigerde "Hazmolmasi" diye bir sey YOK!! Ciltte Kolesterol, gunes isinlari ile; ProvitaminD3'e donusur. Karacigere gelen Pro-Vitamin D3, 25-Hydroxylase ile; 25 (OH)D3 seklini alir.. Bu da; bobreklerde; 1 alfa--Hydroxylase ile Calcitrol haline donusur. Paratiroid hormonunun, kandaki Kalsium miktarina gore uyarilari ile de, D vitaminine donusur. D vitamini fazlaligi oldugunda: Bu madde de: 24- Hdroxylase enzimi ile; 24,25(OH)2 D3 halini alir.. D vitaminin bu sekli, aktif degildir. Dogumdan itibaren bu mekanizmalar calisir haldedirler. Yoksa, kandaki kalsiyum seviyeleri ayarlanamazdi. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 May 2019 Saat 04:41 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|