Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Göz enfeksiyonu, grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Göz enfeksiyonu, grip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 289
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Göz enfeksiyonu, grip
    Gönderim Zamanı: 28 Haz 2019 Saat 11:29
İyi günler hocam.
4 yaş 3 aylık kızım ve 2 yaş 2 aylık oğlum var. 11 haziran gününden beri sırası ile ben de dahil, yüksek ateş, karın ağrısı, halsizlik durumu geçiriyoruz. 11 haziranda oğlumun gözü çapaktan kapandı 5 gün tobrased yaptım geçti, 12 haziranda ben ve kızımda da aynı şey oldu, tobrased başladım  5gün geçti, kızımda bu esnada 8 gün süren ateş karın ağrısı halsizlik vardı, wbc baktırmıştım, düşüktü.

21 haziranda benim gözüm kızardı tekrar çapak oldu yine tobrased kullandım 5 gün, dün bitti geçti, oğlum 23 haziranda ateşlendi kızımdan bulaştı diye düşünüyorum, hala ateşi var, bugün 6. Gün ateşte, halsiz, burun akıntısı balgam yoğun, sizin grip tedavilerini yapıyorum. Arada calpol verdim çok halsiz ve ağrısı vardı, uyuyamıyordu, ağlıyordu

Kızım bugün yine çapaktan gözü kapalı uyandı, tobrased başladım yine. Oğlum da bugün sabahtan beri ağlıyor, biraz mız mız, burnunu gözünü birbirine karıştırıyor, silmiş oluyor, gözleri kızardı, ağlamaktan mı yoksa kaşıyıp mikrop kaptırmaktan mı bilemedim. 

Biraz önce kız kardeşim aradı, bu hastalık sürecinde bizde kalmıştı, gözü kızarmış, göz doktoru adenovirüs olduğunu,  bulaşıcı olduğunu anlatmış, yeğenlerim hastaydı gözleri çapaktı falan diye bahsedince onlar da doktora gitsin uzun sürer tedavisi demiş 4 kutu ilaç yazmış, 15 gün kullanmasını söylemiş. İlaçlar:

Uzun oldu hocam kusura bakmayın, süreci ayrıntılı anlatmak istedim, kızımda 3. Çapak ve kapanma, bende 2. Oğlumda da hafif 2. Hergün banyo yaptırıyorum, cold mix kullanıyorum, sf yaptırmıyırlar hocam, zorla yapıyorum, çok ağlayıp kusuyorlar, oğluma iliadin yaptım ilk çapakta

Durumumuzu değerlendirir misiniz hocam? Geç kalınmış bi tedavi mi yapıyoruz, göz doktoruna gidelim mi?  Bir de aynı şişe tobrased kullanımı yanlış mı, ben aynı şişeyi kullanmıştım hepimiz için, bitince yenisini aldım. 

Düzenleyen antipc - 28 Haz 2019 Saat 18:09
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2019 Saat 18:58
Adeno virus ise, verilen ilçların hiçbiri bir işe yaramaz. Geç kalma diye diye bir şey yok. 
Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2019 Saat 19:00
Peki hocam ne yapalım? Tobrased kullanıyorum ben çocuklar için. İlaçları kızkardeşimde vermiş doktor. 

Düzenleyen antipc - 28 Haz 2019 Saat 19:02
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2019 Saat 19:29
Koruyucu olarak (ikincil bakteri enfeksiyonlarından korumak maksadı ile) kullanabilirsiniz.
1 hafta sürecek.
Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2019 Saat 19:34
Kızkardeşim için de tobrased diyeyim mi hocam, adenovirüs için. Teşekkür ederim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2019 Saat 08:58
Tobrased'i; adenovirus için VERMİYORUM!!! Yanlış anlaşılmasın. Kızkardeşinizde "cocuk gibi" elini devamlı
gözüne götürüyorsa verin. 
Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2019 Saat 10:03
Hocam özür dilerim ben yanlış anladım sanırım, adenovirüs ise ilaçlar işe yaramaz deyince ne yapalım anlamında sormak istemiştim, kız kardeşimin tek gözü şiş, kızarmış, göz doktoru da o ilaçları yazmış, eğer ona bulaşan virüs benim çocuklardan bulaştı ise diye sordum.

Dünden beri kafam çok karıştı, çocuklara tobrased kullanıyorum, kendim de olmuştu, bizde de göz çapağı tekrar ediyor 2 haftadır. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2019 Saat 14:50
Kullanın, bir zararı olmaz. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.