|
ateş ve ishal |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
EMINE ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 42 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Eki 2019 Saat 23:34 |
Kadir Hocam burda olduğunuzu bilmek güven veriyor. Kızımın test sonuçlarını sizinle paylaşmak istedim gereksiz antibiyotik kullanmak istemiyorum. yaklaşık 1,5 aydır (okulla beraber )ateş öksürüğü var,bal limon ve srm fiz. le geçiriyoruz.Ancak dün akşamdan beri 40 derece ateş düşmüyor ve ishal+kusma nedeni ile doktora götürdüm: (15 kilo,46 aylık ve 100 cm boyu) test sonuçları : sonuç birim referans crp 79.2 mg/l <2.8 Nötrofil 6.59 10^3/ul 1,4-6.4 nötrofil %68.8 % 25-65 lökosit 9.59 10^3/ul 6-17 lenfosit %24.9 % 30-70 P-LCR 14.6 % 15-40 RDW-SD 35.8 FL 37-54 (başka sonuçları isterseniz onlarıda yazayım.) Kültür sonucu henüz çıkmadı dışkıda sonuçlar negatif çıktı. sadece crp nin yüksekliğine bakmıyoruz tüm bulgular ile :suprax 100mg/5ml verdi gün 1 kez 6cc deflor içsin dedi yazılarınızı okuyorum ancak bu değerleri bulamadım varsa da kızmayın. size danışmak istedim.ateş ve ishalden bitkin düştü. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM .İYİ Kİ VARSINIZ
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118945 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lokosit(WBC) dusuk!! Buda demektir ki; VIRAL enfeksiyon. Sakin Cocuk doktorlarina kanip, antibiyotik baslamayin. Ates+Nezle arazlari+ishal(Bulanti/kusma)= Domuz Gribi serisi VIRAL bir enfeksiyondur. Sakin ilac ve hicbir antibiyotigi kullanmayin. Hatta verdigi HICBIR ilaci almayin. Kultur sonucunu almaya bile gitmeyin. Anlasmali olduklari icin, kesin uydurma bir seyler uretirler. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Eki 2019 Saat 02:55 |
|
![]() |
|
EMINE ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 42 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam Merhaba yine aynı durumlar ikizlerim 4 yaşlarında, ortalama 105 cm ve kiloları 14-15 arası,kız ve oğlan yaz dönemimden sonra okul başladığından beri 4-5 aydır sürekli öksürük,ara ara ateş,ara kulak ağrısı ile geçiyoruz.(bal limon,illadin,serum.fiz ) 2 gündür düşmeyen ateş 40.6 derece,uyku hali,iştahsızlık ,karın ağrısı olunca doktora götürdüm. influenza dedi.hırıltı var bronşlara inmiş dedi,tahlile gerek yok burundan yapılan sağlıklı test değil dedi bulgular influenza dedi. enfluvir verdi günde 2 defa 5 gün ,augmentın verdi yarım ölçek 5 gün ,calpol verdi kardeşine de geçer ona da enfluvir başla günde 1 ölçek 10 gün dedi korkmamın ve size yazmamın nedeni; daha önce aynı doktor yoğun öksürük ve yüksek ateşte sizin dediklerinizi diyordu ilk defa hırıltı var ve ateş düşürücü kullan,hastalık yaygın ve ağır geçirebilir diyince korktum.sorularım şunlar 1-- gribal tüm durumlarında hiç ilaç kullanmadım bronşlara inmiş olabilir mi 2-- test yaptırmalımıyım influenza için 3--ateş hk. tüm yazılarınızı okudum biliyorum ateşi düşürmeye çalışmamalıyım ancak yine de evdeki baskılar nedeni ile utanarak soruyorum 39 dereceyi geçince calpol vereyim mi? 4--kardeşine de influvir vereyim mi (hastaneye yatacak seviyede olan hastalara veriliyor biliyorum ancak yine de anne olarak sormadan edemiyorum .Bugün gözüm çok korktu ) 5--eğer burada önerebileceğiniz bir doktor varsa isim verebilrseniz çok sevinirim.İnanın burda doktora götürmeye korkuyorum.Ev halkını,doktor,çoçuklarım arasında kalmak çok zor oluyor. vaktinizi ayırdığınız için ve şimdiden vereceğiniz her türlü cevap için (kızsanız bile :))) teşekkür ederim saygılarımla |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118945 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Grip; 2 yasindan kucuklerde, bronslara inebilir ve ona, Bronsiolit denir. Ozel bir tedavisi yoktur, kendiliginden duzelir. 2- Gereksiz.. Zaten bu Test yuzunden, agizlarina hic "grip" lafini almayan Turk doktorlari birden basimiza uzman kesildiler. Cikarlari olmasa, hic Grip teshis ederlermi?? Bu seneye kadar siz bunlarin hic Grip teshis ettiklerini gordunuz veya duydunuz mu? 3- VERMEYIN.. Hastalik suresini uzatacaksiniz. 4- Hic kimseye Enfluvir gerekmez.. Ancak hastaneye yatacak kadar agir hastala verilebilir. 5- Maaalesef yok. Benim usul doktorluk, para getirmiyor. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Hocam merhaba, Özellikle aynı başlık altından yazmak ve teşekkür etmek istedim.İkizi kızımda aynı şekilde ateşlendi,40.9 derece 2 gece sürdü ateş ve hiç ateş düşürücü vermedim.3. gün ateş inmeye başladı ve toparlandı.Ne kadar teşekkür etsem az. Türkiye deki son durumlar gerçekten endişe verici ve ben daha önce yapılan aşıların doğru yapılıp yapılmadığından bile emin olamıyorum (önceki yazılarınızı okudum bazı aşıların nasıl yapılması gerektiğini belirttiğiniz) ikizler : oğlum 105 cnm -kilo 14.250//kızım 105 cnm kilo 14.400 = 4 yaşındalar 1- hepatit b aşılarının doğru yapıldığından emin değilim ve içime kurt düştü,test yaptırayım mı aşının tutup tutmadığı ile ilgili 2-hastalıklar sonucu iştah azaldığından (zaten yemek az yiyolardı )kiloları sizin boy kilo tablonuza göre düşük ve özellikle okuldan çok yorgun geliyorlar yaşıtlarına göre ;bunun bir sebebi var mıdır?vitaminler konusundaki düşüncelerinizi biliyorum ancak emin olmak için test yaptırayım mı?ve ne testi yaptırmam gerekiyor. öneriniz varsa benim gözden kaçırdığım site yöneticisinden destek alırım (vaktinizi almak istemem ) 3-çok sık hastalandıkları için okul döneminde artık bal limon dahi içmiyorlar?4-5 gündür veremiyorum.vermesem sorun olur mu? 4-kızımda özellikle gece gündüz bitmeyen kuru öksürük var ve su dışında hiç bir şey kabul etmiyor.karın ağrısı, boğaz ağrısı ve dil üzerinde beyazlık görüyorum.suyun içerisine bal karıştırsam az miktarda olur mu? (ateş yok ancak çok boğazı ağrıdığı için calpol verdim 1 ölçek sadece ,yapacak bişey bulamadım artık ) çok kıymetlisiniz bizim için varlığınıza minettarım saygılarımla |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Okula baslayacaklari zaman; Hepatit-B antikorlarina (Anti-HbSAg) baktirin. 2- Hasta iken, kan sindirim sisteminden cekilerek, diger onemli organlara yonlendirilir. Yedirirseniz, ya kusar, ya Karin agrilari olur. 3- Bal-Limon sart degil, bu mevsimde, 1-2 dilim Portakal veya Mandalina yedirsenizde, Limonlu bal gibi etki ederler. 4- "3'deki cevap" gecerli… Calpol pek kullanmayin. Hele boyle ivir-zivir sbep ile hic kullanmayin. Bogazi agriyor ise, Tantum Verde Sprey kullanin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Oca 2020 Saat 00:37 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|