|
Şiddetli İshal |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nalanalan2 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Tem 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 69 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nalanalan2
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 May 2020 Saat 03:17 |
Kadir bey merhaba Yazdıklarınızı dikkatle okumaya gayret ediyorum. Hasta olmasak bile günlük takip ediyorum. Bizde hakkınız büyük 5 yaşındaki kızım bu sabah kısa aralıklarla 3-4 kez kustu. Kusma kesildi. Akşamına ishal başladı Ama ishali çok şiddetli fışkırır şekilde su gibi, kötü kokulu ishal. Afedersiniz yatağa yapıyor temizlemek için alıp götürürken tutamıyor kucağımda tekrar yapıyor ve saatlerdir bu şekilde devam ediyor. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla Bakteriel ishal geçiriyor. Bir şey yiyemiyor bende ısrar etmiyorum. Su içiriyorum. Herhangi bir ilaç vermedim. Yalnız ishal çok şiddetli olduğu için endişeliyim. O da saatlerdir karın ağrısı, ishal ve pişikten yoruldu. Uykudan uyandırıyor ve biz tuvalete bile yetişemiyoruz o derece yoğun. Yarın pişik için %3 lük borik asitli su hazırlatacağım ve desitin pomat alacağım İlk defa bu kadar şiddetli ishal oluyor. Bu kakaya bağırsaklar boşalmadı yaptı mıda çok yapıyor Hocam bu ishalin şiddeti ne zaman azalır var mı yapabileceğim bir şey. Teşekkür ederim |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Siddetli degil, cok cok siddetli bile olsa sakin ilac vermeyin.
Unutmayin! Bakteriel ishallerde; ONCE kusmalar olur... Kusma gecer ve ishal baslar. Kusmalari olmayan bir cocukta, ne siddette ishal olursa olsun, ASLA; su kaybi olmaz. |
|
![]() |
|
nalanalan2 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Tem 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 69 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nalanalan2
Teşekkür ederim hocam
|
|
![]() |
|
gülsen38 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nis 2017 Konum: manisa Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam önce ateş bittikten sonra kusma ve kusmanın kesilmesiyle 3 gün ishal oldu kızım.sizin dediğniz gibi hiçbir ilaç vermedim.peki bu kusma/ishal in bakteri kaynaklı mı virus kaynaklı mı öğrenmenin baska yolları da var mı?(ağızda koku ve pas dısında)
|
|
gulsen
|
|
![]() |
|
gülsen38 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nis 2017 Konum: manisa Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yani bakteri kaynaklı olunca once kusma ve kusmanın kesilmesiyle ishal,virus kaynaklı olunca bu sıralama bozuluyor mu?
|
|
gulsen
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Rota veya Noro-virus gibi virutik ishallerde; kusma ve ishal yanyana seyr eder. O yuzden, Viral ishallerde su kaybi olma ihtimali fazladir. Ishal ile kaybedilen sivi kusma nedeni ile; icilerek karsilanamaz.
Her ikisinde de, ilac kullanmayin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|