Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ek gıdaya geçiş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ek gıdaya geçiş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Fatmaaksut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fatmaaksut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ek gıdaya geçiş
    Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2020 Saat 22:21
merhaba hocam, 
Çoçugum 5 aylık 6,800gr 66cm erkek çoçugu doktorumuz kilo alımı az diye mamaya başladı. Mama aldım sütlü elmalı bir ek gıda maması mamayı yedikten sonra yüzü kıpkırmızı oluyor benek benek sinek ısırlığı gibi kabarlıklık oluyor ama moralı yerinde oluyor bundan önece alerji dendi ama kan testinde herşey normal çıktı bir haftadır deniyorum birgün aynı mamaya kabarıyor bazende kabarmıyor 2915kilo dogdu 51 cmdı

Yukarı Dön

Pardon Hocam 
Beslenmesi hakkinda bilgi vermedim anne sütü alıyor ve süt emmesi çok iyi istahıda iyi ama çok hareketli günde 3 defa kaka yapıyor ve yeşil yapıyor çok besleniyor ama ona göre kilo alımı az az miktda kan oluyor alerji dendi ama kan testi temiz çıktı ben diyet yapmıyorum herşeyi yiyorum. Yoğurt denedim geçen az kabardı ama 1 saat sonra söndü genelde de öyle oluyor 1 saat sonra sönüyor alerji mi kesmelimiyim herşeyi doktora götürdün mü bir ton test yapacaklar makalenizde bunlara inanmayın demişiniz ondan götürmek istemiyor kan ilaçı ve d vitamini kullanıyorum sadece

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118018
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2020 Saat 09:13
Doğum kilosu ne kadardı??? 
3 kilo veya altı doğdu ise, kilosu NORMALDİR!!
Anne sütüne devam edin,  4. aydan sonra, hiçbir kutu mamasına ihtıyacınız kalmaz, ihtı,iyaç olursa;
doğrudan "kutu sütlerını" , 1 defa ve 50ml olarak başlayın ve alırsa (bir problem çıkmazsa) sayı ve
miktarları arttırın.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Ağu 2020 Saat 09:14
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fatmaaksut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2020 Saat 09:48
2915 gr doğdu hocam birde anne süttüm var ama çoçuk 4. Ayından kilo almadı hiç ek gıdaya geçişte başladı kilo almaya 3.ayda 6.300 grdı 4 aydada aynı kiloydu değişmedi ek gıdaya geçince 500gr artı ama yüzünde domates gibi kızarıyor bir gün sonra geçiyor.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fatmaaksut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2020 Saat 16:19
Hocam süt verdim kabardı heryeri 2 saat sonra indi ıslık gibi kaldı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118018
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2020 Saat 19:30
3 kilo altı doğmuş . Bundan daha iyi zaten olamazdı.
Anne sütü ile devam edin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.