Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Baldırda acı-basmada sorun
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Baldırda acı-basmada sorun

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
EndiseliAnne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EndiseliAnne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Baldırda acı-basmada sorun
    Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2020 Saat 13:26
Sayın Hocam, 8 yaş kızımda iki gündür sol ayak baldır kısmında elle dokununca hissedilebilen hafif kas sertliği var, şişme, kızarıklık, ısı artışı vs. yok. Çocuğun neşesi, iştahı iyi ama yürürken topallıyor, sol ayağının topuğuna basamıyor, ayak ucunda yürüyor, merdiven inip çıkarken çok acıyor diyor, yürümekten imtina ediyor. 1,5 senedir devam eden özellikle sol ayakta, bilek kısmında akşamları özellikle görülen ağrısı vardı, çok nadir dizi de ağrırdı. şimdi bu ağrı kronik ağrıyla ilişkili olabilir mi? Doktora gitmemiz gerekir mi? Kas krampı olsa böyle iki gün devam eder mi? Ben her ihtimale karşı suda çözünen magnezyum tozlardan yarın paket içirdim (yetişkin dozun yarısı, önceden bazen gözlerinde seğirme de olurdu, o yüzden magnezyum eksikliği var diye düşünüyorum). Doğru mu yaptım hocam?

Bir şey daha sorsam izninizle, bu kronik ayak ağrısı, çok ciddi kötü bir hastalık olsa kan veya iskelet sistemi ile ilgili kanser vs, 1,5 senede yaptırdığımız belki onu aşkın kan tahlilleri ve röntgenlerde çıkmaz mıydı Hocam? Bir tek MR kaldı çekinmediğimiz, röntgende görülmeyip MR da teşhis edilebilen kötü huylu bir hastalık olabilir mi? Çocuk bu arada en az 10 cm boy attı, 10 kg da kilo aldı.

Teşekkürler, saygılar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2020 Saat 14:29
Aseptik Kemik Nekrozu olabilir. Bir Ortopedi doktoru görsun. Röntgen gerekebilir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.