|
Demir damlasi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Halek ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mar 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Şub 2021 Saat 15:51 |
Hocam merhaba,
Bebegim 33 hafta 1600 gr olarak dogdu. Takvim yaşi 5 ay. Suan 5450 gr ve sadece anne sutu ile besleniyor.Demir ilaci baslatiyorlar burada biliyorsunuz 4.ayda. Ben baslamak istemedim.bu ay kontrole goturdugumde baslamamgerektigini soyledi dr., Premature dogdugu icin ozellikle dedi. Benim veresim yokhic. Verdikleri damlalarin icerigi de temiz olmayinca temiz icerikli sordum.ocean microfer en iyisi dedi.onda da seker ve koruyucu madde var gordugum kadariyla.siz ne dersiniz hocam? Cok tesekkur ediyorum simdiden.
Düzenleyen Halek - 13 Şub 2021 Saat 16:40 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118765 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN HA! Ahmak Turk doktorlari, bebeklerin dogdugunda; HGB:15-20g/dl olan seviyenin, 5 ayda, 10g/dl
seviyesine dustugunu bilmezler.. Salak oldugundan da, okuma ve ogrenme becerileri yoktur.. Sakin Turk doktorlarina kanmayin. EGER HGB degeri, 10g/dL'nin altina inerse, o zaman konusuruz.
|
|
![]() |
|
Halek ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mar 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam , bu dususun gozlemleyebilecegim bir belirtisi olur mu? Yoksa kan tahlili mi yaptirmak gerekir illa ki?
Eksik olmayin.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118765 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tamamen tabiatin aldigi bir tedbir.. Niye; "bir belirti" pesindesiniz anlamiyorum..
Deniz seviyesinde dogan bebeklerde bu dusus olurken, Himalayalar'daki Sherpa koylerinde doganlarda ise Hgb:16g/dL seviyesi muhafaza edilir. Bu fazla Eritrositlerin yikimi ile de, SARILIK hadisesi olur. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yanlis ifade ettim kendimi sanirim hocam , belirti aramak degil de, "10 un altina duserse konusuruz"" deyince siz, takip mi etmeliyim belli bir zamanda tahlil mi yaptirmaliyim onu bilemedim ,ondan sormustum.sonuc olarak demir ilaci vermiyorum, icim cok rahatladi.size cok tesekkur ederim tekrar tekrar.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
ONCE; cocukta bir solukluk olacak. Gun isiginda baktiginizda, dudaklari ve avuc icleri pembe degil, beyaz
olacak, o zaman bir "Kan Sayimi" yaptirirsiniz. Ben; 50 seneden beri hicbir bebege Demir ilaci vermedim. Sadece dedigim gibi, Hgb:10g/dL'nin altinda oldugunda verdim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|