|
Covıd 19 |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
secil ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kas 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 225 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Mar 2021 Saat 06:51 |
Kadir Bey merhaba arkadasımla cumaretesi 20 dakika.aynı ortamda bulunduk 2 gün sonra arkadasımın ateşi çıkmış boğaz agrısı baş agrısı üşüme.test yaptırdı henüz çıkmadı sonucu.sormak istediğim pozitifse eğer ateşli evresine denk gelmediğimiz için bize bulaştırmamıştır doğrumu hocam.eğerki bulaştıysada 8 gün içinde bizdede belirti verir.cevaplarsanız sevinirim çünkü oğlumun sınavları var pazartesi salı ona göre okula yollıycam yada yollamıycam.aynı evde bulunan kayınvalidesi eşi ve 2 çocugunda heehangi bir belirti yok.cok tesekkür ederim hocam sagolun varolun
|
|
![]() |
|
secil ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kas 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 225 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam sonuç pozitif çıkmış verilen ilaç favipiravir 200 mg 40 adet.kullanım şekli 1.gün sabah 8 akşam 8 diğer günlerde sabah 3 akşam 3 toplamda 5 gün kullanacakmış.cok değilmi bu kadar ilaç hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119104 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Size bulasmis olabilir, ona gore tedbirli olun.
Arkadasinizin solunum guclugu yoksa, ilac gerekmez.
|
|
![]() |
|
egtuna ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şub 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 250 |
Bu konuyla ilgili izninizle benim de danışmak istediğim bir konu var bugün iş çıkışı uzun bir aradan sonra ilk defa servis kullandım yaklaşık 15 dk bir yolculuk yaptım ben de pamuk kumaş bir maske vardı tam inerken servisteki iki arkadaşın maskelerinin takılı olmadığını gördüm böyle bir ortamda bulaşma riski ne kadardır çok teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119104 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Pamuk kumas maske hicbir ise yaramaz. Filtreli kagit maskelerden kullanin. Gorunum hosunuza gitmiyorsa, pamuklu maskenin icine takin.
EGER; o maskesiz sahislar virus sacma devresinde iseler, kesin almissinizdir.
|
|
![]() |
|
egtuna ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şub 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 250 |
Off hocam çok panikledim şu an normalde hep cerrahi maske takarım bugün bunu takacağım tuttu serviste herkes tek oturuyordu ben en öndeydim diğerleri arkadaydı ve hiç kimse konuşmadı ya da hapşıran vs yoktu sadece bir iki ufak boğaz temizleme öksürüğü gibi ses oldu zaten tam o anda gördüm maskesiz kişiyi eliyle ağzını kapatmıştı umarım kimse hasta değildir ve herhangi bir şey olmaz peki bir şey varsa ve bulaştıysa sizce kaç gün sonra çıkar belirti verir, çok teşekkür ederim
Düzenleyen egtuna - 31 Mar 2021 Saat 21:48 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
7-10 gun icinde belli olur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|