|
Balgamı öksürük nefes darligi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ZeynepReyyan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eki 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ZeynepReyyan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Ara 2021 Saat 11:10 |
Kadir Hocam Merhabalar
Hocam 8 yaşındaki kızım kuru öksürükle başlayan sonrasında nefes darlığına kadar giden bir rahatsızlığı oldu.nefes sıkıntısı yaşayınca dr a gittik ciğerleri dinledi dr ciğerlerde pek bisey yok ama nefes çok darlasmis rahatlatmak için hava ve iğne yapıldı macrol 250 verdi.Hocam bu çocuk son iki üç rahatsızlığında sürekli nefes darlığı yaşıyor ve bu yüzündende belli oluyor anne nefes alamıyorum diye çırpınıyor. Evde buhar makinasıyla ventolinde veriyorum.Biliyorum yazılarınızdan ventolin bronşları genişleterek mikropların ciğerlere inmesini sağlıyor.ama hocam hava vermeden kızım asla rahatlamıyor.birazcik hareket etse aşırı yoruluyor.atesi hiç olmadı hocam.alerjik bi durumu olabilir mi allerjik bronşit gibi.cunku son iki üç rahatsızlığında hiç ateş olmadı öksürük balgam ve nefes darlığı var hep .Astım olma ihtimali olabilir mi.8 yaşına kadar ateş düşürücü hariç hiç bi ilaç kullanmadım sizin yazılarınızı okuyarak .ama artık çok yorulduk kızımda bende antibiyotiğe başladık çok daralınca ventolini hava olarakta veriyorum.Nasil devam etmeliyim hocam?
|
|
![]() |
|
ZeynepReyyan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eki 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ZeynepReyyan
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ayrıca kesik kesik nefes aliyor.o nefes alıp verirken benim nefesim daralıyor.burnunu kapatıp nefes aldirdigimda hırıltısı çok fazla.nefes darlığının çok olduğu bi anda dudakları morardı kısa bir süre ventolin buhar verince ancak rahatladi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Boyle bir durumda, ONCE; Bricanyl surup, gunde:3x1 olcek baslayin, iyilesme baslayinca, azaltarak kesin.
Hadise cok hizli gelisirse; ilaveten Ventolin Puf kullanin. Gerektikce kullanin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ZeynepReyyan
Hocam allerjik olabileceğini mi düşündünüz?bricanili bronşit için öneriyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam.alerji testi yaptirmami onerirmisiniz?korkmaya başladım bu nefes darlığından.Astım olma ihtimali var mı:(
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ZeynepReyyan
Hocam bide ventolini püf olarak günde kaç kez kullanabilirim en fazla doktor 2.5 millik flokanin yarısını kullan dedi tek seferde.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Test filan gerekmez.
Sualleriniz varsa, eski cevaplari okuyun. Ventolin, gerek olunca kullanin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|