Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Balgamı öksürük nefes darligi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Balgamı öksürük nefes darligi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ZeynepReyyan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ZeynepReyyan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Balgamı öksürük nefes darligi
    Gönderim Zamanı: 06 Ara 2021 Saat 11:10
Kadir Hocam Merhabalar
Hocam 8 yaşındaki kızım kuru öksürükle başlayan sonrasında nefes darlığına kadar giden bir rahatsızlığı oldu.nefes sıkıntısı yaşayınca dr a gittik ciğerleri dinledi dr ciğerlerde pek bisey yok ama nefes çok darlasmis rahatlatmak için hava ve iğne yapıldı macrol 250 verdi.Hocam bu çocuk son iki üç rahatsızlığında sürekli nefes darlığı yaşıyor ve bu yüzündende belli oluyor anne nefes alamıyorum diye çırpınıyor. Evde buhar makinasıyla ventolinde veriyorum.Biliyorum yazılarınızdan ventolin bronşları genişleterek mikropların ciğerlere inmesini sağlıyor.ama hocam hava vermeden kızım asla rahatlamıyor.birazcik hareket etse aşırı yoruluyor.atesi hiç olmadı hocam.alerjik bi durumu olabilir mi allerjik bronşit gibi.cunku son iki üç rahatsızlığında hiç ateş olmadı öksürük balgam ve nefes darlığı var hep .Astım olma ihtimali olabilir mi.8 yaşına kadar ateş düşürücü hariç hiç bi ilaç kullanmadım sizin yazılarınızı okuyarak .ama artık çok yorulduk kızımda bende antibiyotiğe başladık  çok daralınca ventolini hava olarakta veriyorum.Nasil devam etmeliyim hocam?
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ZeynepReyyan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2021 Saat 11:19
Hocam ayrıca kesik kesik nefes aliyor.o nefes alıp verirken benim nefesim daralıyor.burnunu kapatıp nefes aldirdigimda hırıltısı çok fazla.nefes darlığının çok olduğu bi anda dudakları morardı kısa bir süre ventolin buhar verince ancak rahatladi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2021 Saat 19:06
Boyle bir durumda, ONCE; Bricanyl surup, gunde:3x1 olcek baslayin, iyilesme baslayinca, azaltarak kesin.
Hadise cok hizli gelisirse; ilaveten Ventolin Puf kullanin. Gerektikce kullanin.  
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ZeynepReyyan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2021 Saat 20:57
Hocam allerjik olabileceğini mi düşündünüz?bricanili bronşit için öneriyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam.alerji testi yaptirmami onerirmisiniz?korkmaya başladım bu nefes darlığından.Astım olma ihtimali var mı:(
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ZeynepReyyan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2021 Saat 21:00
Hocam bide ventolini püf olarak günde kaç kez kullanabilirim en fazla doktor 2.5 millik flokanin yarısını kullan dedi tek seferde.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2021 Saat 02:47
Test filan gerekmez. 
Sualleriniz varsa, eski cevaplari okuyun. 
Ventolin, gerek olunca kullanin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.