|
Ateş düşürücü vermiyorum danışmak istedim |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Tem 2022 Saat 06:19 |
Kadir bey
14 aylık oğlum.saat 04:00 da uykusunda hareketli olup ses çıkarıyordu baktım ateşi 38.6., normalde gece çok çiş yapmaz ama yoğun olarak çişli bez aldım altından Burnu açık, uyandı, ılık duş aldırdım, sadece bez bağladım çıplak. Emzirdim, çok su kabul etmedi. Ateş saat 06:00 koltuk altı 38.7, uyuyor nefes alış veriş hızlı Ateş tedavisi makalenizi okudum. Ateşe neden olan şeyi bulmak için bir test vs yaptırmak gerekir mi. Ateş düşürücü vermiyorum Düzenleyen Glnrkzy - 31 Tem 2022 Saat 06:35 |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118765 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sadece; antibiyotik gerekiyor mu, gerekmiyor mu ona bakın..
Milyon kere anlattım.. Bir daha anlatayım mı? Ateş+Ağızda pis koku+Dili kaplayan pas tabakası olursa Antibiyotik gerekir.
|
|
![]() |
|
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Antibiyotik vermeyi düşünmedim hocam hiç. Ateşi düşmedi henüz. Ama ağlarken burnu şeffaf akıyor. Büyük ihtimal grip. Grip için söylediklerinizi uygulamaya başladım.
Sormak istediğim birşey var hocam. Çocuk birinden grip kaptıysa hastalık bu şekilde ne kadar süre sonra kendini gösterir bunun belki bir süresi var mı? Akşam bir düğüne katıldık orada grip kapsa sabaha karşı kendini gösterir mi? Yoksa daha önce mi gribi kapmış dır. Yada covit ise. |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118765 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Virus kaptıktan sonra, (solunum yolu virusları) ortalama 1 hafta sonra arazlar gösterir..
Buna mukabil, Misal: Hepatit-A virusu: 3-4 hafta sonra. Hepatit-B virusu : 2-3 ay sonra araz gösterir.
|
|
![]() |
|
Teşekkür ediyorum hocam. Şimdi 37.8 ateşi biraz huzursuz ama normaldir sanırım. Çok teşekkür ederim. Sizi bilmeyen herkes beni acile yönlendirdi. Hastaneye gitmediğim için yadirgayan bakışlar altında devam ediyorum önerileriniz ile. :) Bizleri ne yanlış öğretmişler bu güne kadar. Ateş öcü diye korkuyor resmen insanlar. Iyi ki sizi takip ediyorum hocam. Allah razı olsun sizden
|
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Hocam birde denize bu durumda soksam zararı olur mu.
|
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ateş düştükten sonra, girebilir. İlk gün yarım saatten fazla kalmasın.
|
|
![]() |
|
Hocam size buradan devam ediyorum yazmaya. 14 aylık bebek. Pazar _pazartesi günü ateşi vardı. 38. 8 i gördü sadece ılık duş aldırarak ateşini düşürdüm. Pazartesi akşam üzeri ateşi normale döndü.
Salı günü kısa süreli denize soktum. Keyfi daha bir yerine geldi. Zaten çok seviyor. Sürekli ağlama hali, iştahsızlık var. Yiyor ama eskisi gibi değil. Bebde zorlamıyorum eskisi gibi yemesi için. Bugün perşembe sabaha karşı yine aynı saatler saaar 04:00 civarı yine ateşlendi. Ateşi 38.2 calpol verdim 2.5ml 9. Dişi azı dişi çıkıyor şu an ucu görünüyor. Damağı baya şiş. Burun akıntısı vs gibi birşey yok. Bir döküntü de olmadı. Ağızda kötü koku, paslı görünüm vs yok. Uykuları sayıklayıp söylenerek sürekli. Birde hiç salyası akmıyor hocam. Arada minik bir dışarı salya çıkıyor. Diğer dişleri de böyle salya dışa akmadan çıkardı. Salya boğaza akıyor yani. Bununla alakalı olabilir mi. Disten dolayı olabilir mi? Ateş tekrar çıkınca sormak istedim yapmam gereken başka birşey var mı? Yada yanlış yaptığım. Calpol vererek doğru mu yaptım. Çünkü oazar gününden bu yana ne onun ne benim takatimiz kalmadı.
Düzenleyen Glnrkzy - 04 Ağu 2022 Saat 08:15 |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|