Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kalp
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kalp

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 439
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kalp
    Gönderim Zamanı: 12 Nis 2023 Saat 23:40
Hocam iyi akşamlar alanınız değil biliyorum sadece fikrinizi almak isterim. 35 yaşındayım dönem dönem çarpıntı problemim olur, kardiyoloji tarafından yapılan tetkiklerde anormal birşey çıkmıyor sadece ritim bozukluğu teşhisi konuldu.

Kan tahlillerim temiz, Ekg çekiyolar anormal değil. 1 haftadır kalbimde gümleme/tekleme olarak aniden yaşadığım saniyelik ek atımlar oluyor. O an nefesim kesiliyor. Daha önce de çok nadir olurdu bu durum ama 1 haftadır günde 20-30 kez yaşıyorum bunu. Gün içinde akıllı saat ile sürekli kalp atışlarımı ölçüyorum, 39-125 arasında düzensiz atışlarım var. Yürürken, merdiven çıkarken çok zorlanıyorum nefesim kesiliyor. Farklı hastanelerde kardiyoloji bölümlerine gittim, psikolojik olabilir dediler ama ben sadece psikolojik olduğunu düşünmüyorum. Hangi testleri yaptırmalıyım hangi doktora gitmeliyim yol gösterebilir misiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2023 Saat 01:31
Anemi veya Tiroid hastaligi olabilir. Iyi bir Dahiliye doktoru gorsun. 
Veya:
1- Kan sayimi.
2- TSH, T3 ve T4 baktirip, bana yazin. 
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2023 Saat 01:35
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2023 Saat 01:45
Aneminiz :Yok.
Tiroid hastaligi: Yok.
IYE:Yok.
Merdiven cikarken, zorlandiginizda, Nabzinizi bir olcun. 
Asiri bir zayiflamaniz oldumu?
Covid gecirdiniz mi? 
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2023 Saat 01:53
Zayıflamadım aksine kilo fazlam var veremediğim. Covid geçirdim 2 yıl olacak ve kalbime vurmuştu Covid. 1 hafta kalbimde tekleme şeklinde günden güne azalmıştı ve 2 yıl sonra yine şimdi benzer döngüye girdim. 

Merdiven veya yokuşlarda nabzım 140 bazen 150 olabiliyor cihaz öyle gösteriyor. Kolumdaki akıllı saate göre gün içerisinde sürekli ani düşüş ve yükseliş var zaten. Örneğin eşimde ölçtüğümüzde 60-110 bandında günlük nabız, benimse çok dalgalı seyrediyor.

Düzenleyen Burcu87 - 13 Nis 2023 Saat 01:56
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1684
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı febaa2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2023 Saat 08:07
Hocam merhabalar benim 47 yaş erkek eşim de bu üyemiz gibi 2 sene önceki covitren sonra yokuş merdiven falan cikamiyir hemen nefes nefese kalıyor geçer dedik ama artık durumu kabullendik yavaş yavaş zorla çıkıyoruz cevabınız merak ediyorum biz covitte kalbe değil ciğer filmine bakipmisti hafif lekelemeyin var denmişti sonsuz teşekkürler bu üyemiz ile durumumuz çok benziyor buzimde
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2023 Saat 17:57
Covid'e bagli olarak goruluyor. Zamanla kendiliginden iyilesiyor. 
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2023 Saat 18:42
Orjinalini yazan: Burcu87 Burcu87 Yazdı:

Zayıflamadım aksine kilo fazlam var veremediğim. Covid geçirdim 2 yıl olacak ve kalbime vurmuştu Covid. 1 hafta kalbimde tekleme şeklinde günden güne azalmıştı ve 2 yıl sonra yine şimdi benzer döngüye girdim. 

Merdiven veya yokuşlarda nabzım 140 bazen 150 olabiliyor cihaz öyle gösteriyor. Kolumdaki akıllı saate göre gün içerisinde sürekli ani düşüş ve yükseliş var zaten. Örneğin eşimde ölçtüğümüzde 60-110 bandında günlük nabız, benimse çok dalgalı seyrediyor.

Bana sorduğunuz kısım yukarda kaldı hocam, şuan tekrar covid mi geçiriyorum? 2 yıldır olmamıştı çünkü 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.