|
Kalp |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Burcu87 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 439 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Nis 2023 Saat 23:40 |
Hocam iyi akşamlar alanınız değil biliyorum sadece fikrinizi almak isterim. 35 yaşındayım dönem dönem çarpıntı problemim olur, kardiyoloji tarafından yapılan tetkiklerde anormal birşey çıkmıyor sadece ritim bozukluğu teşhisi konuldu.
Kan tahlillerim temiz, Ekg çekiyolar anormal değil. 1 haftadır kalbimde gümleme/tekleme olarak aniden yaşadığım saniyelik ek atımlar oluyor. O an nefesim kesiliyor. Daha önce de çok nadir olurdu bu durum ama 1 haftadır günde 20-30 kez yaşıyorum bunu. Gün içinde akıllı saat ile sürekli kalp atışlarımı ölçüyorum, 39-125 arasında düzensiz atışlarım var. Yürürken, merdiven çıkarken çok zorlanıyorum nefesim kesiliyor. Farklı hastanelerde kardiyoloji bölümlerine gittim, psikolojik olabilir dediler ama ben sadece psikolojik olduğunu düşünmüyorum. Hangi testleri yaptırmalıyım hangi doktora gitmeliyim yol gösterebilir misiniz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Anemi veya Tiroid hastaligi olabilir. Iyi bir Dahiliye doktoru gorsun.
Veya: 1- Kan sayimi. 2- TSH, T3 ve T4 baktirip, bana yazin.
|
|
![]() |
|
Burcu87 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 439 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Aneminiz :Yok.
Tiroid hastaligi: Yok. IYE:Yok. Merdiven cikarken, zorlandiginizda, Nabzinizi bir olcun. Asiri bir zayiflamaniz oldumu?
Covid gecirdiniz mi? |
|
![]() |
|
Zayıflamadım aksine kilo fazlam var veremediğim. Covid geçirdim 2 yıl olacak ve kalbime vurmuştu Covid. 1 hafta kalbimde tekleme şeklinde günden güne azalmıştı ve 2 yıl sonra yine şimdi benzer döngüye girdim.
Merdiven veya yokuşlarda nabzım 140 bazen 150 olabiliyor cihaz öyle gösteriyor. Kolumdaki akıllı saate göre gün içerisinde sürekli ani düşüş ve yükseliş var zaten. Örneğin eşimde ölçtüğümüzde 60-110 bandında günlük nabız, benimse çok dalgalı seyrediyor. Düzenleyen Burcu87 - 13 Nis 2023 Saat 01:56 |
|
![]() |
|
febaa2 ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2009 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1684 |
Hocam merhabalar benim 47 yaş erkek eşim de bu üyemiz gibi 2 sene önceki covitren sonra yokuş merdiven falan cikamiyir hemen nefes nefese kalıyor geçer dedik ama artık durumu kabullendik yavaş yavaş zorla çıkıyoruz cevabınız merak ediyorum biz covitte kalbe değil ciğer filmine bakipmisti hafif lekelemeyin var denmişti sonsuz teşekkürler bu üyemiz ile durumumuz çok benziyor buzimde
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Covid'e bagli olarak goruluyor. Zamanla kendiliginden iyilesiyor.
|
|
![]() |
|
Bana sorduğunuz kısım yukarda kaldı hocam, şuan tekrar covid mi geçiriyorum? 2 yıldır olmamıştı çünkü
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|