|
Yatalak hasta zatürre |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Aslı ![]() Altın Üye ![]() ![]() İpek böcüğünün güzel annesi Kayıt Tarihi: 02 Tem 2009 Konum: ipek böceğim Durum: Aktif Değil Puanlar: 3509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Haz 2023 Saat 12:59 |
Kadir bey merhaba,Babam 74 yaşında 2 senedir yatalak alzhimer teşhisi kondu.peg le besleniyor mideden.hastaneye yattik 10 gün önce.zatuure denildi sonra hastane mikrobu dediler .uyutuluyor ilaçlarla.son 2 gündür hırıltısı çoğaldı çok tıkanıyor. Antibiyotik tedavisi yapılıyor
İyileşme şansı varmi acaba.tedaviye cevap vermiyor dedi bize doktor. Herseye hazırlıklı olun dedi ama babam direniyor .kimbilir belkide tedaviye yanıt vermeye başlar.sizin fikrinizi alabilirmiyim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119125 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu tip hastalarda MUHAKKAK yapılması gereken 2 husus vardır!!
1- Hastanın altına "havalı yatak" konulacak, yoksa sırtında yaralar açılır. 2- Ara ara "Postural drenaj" denilen; hasta yüzü koyun başı aşağı eğimli olacak şekilde yatırılır ve avuc içi cukur yapılarak akciğerler hizasına, değişik bölgelere (tapotman) 20-30 defa vurulur. Bu sayede ifrazatın akciğerlerde birikmesi önlenir. Bunu yapamazsanız, profesyonel yardım alın, balgamı çıkarsın bir günde ateşi düşer, her şeyi düzelir. Her Zatürre teşhisine kanmayın. Yoksa hastayı kalıp gibi yatır, tapotmaları yapma, sonra da "Zatürre oldu" de!! OLUR TABİİ!!
|
|
![]() |
|
Emy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 454 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Araya giriyorum. Bu dediğiniz hareketi ben içgüdüsel olarak çocuklar şiddetli öksürük dönemlerinde balgam daha rahat hareket etsin diye yapıyorum. İşe de yarıyor. Anında çatır çutur öksürük rahatlıyorlar.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|