Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Oğlumun bağışıklık değerleri çok korkuyorum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Oğlumun bağışıklık değerleri çok korkuyorum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Uzgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 40
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Uzgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Oğlumun bağışıklık değerleri çok korkuyorum
    Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2023 Saat 12:33
Hocam öncelikle merhaba sizi keşke daha uzun zaman önce tanımış olsaydım makalelerinizi okumuş olsaydimda bu piyasa doktorlarının oğlumu bu hale getirmelerine izin vermemis olsaydım.
Oğlum 6 ay 8 günlük 7700 gram 65 cm alerjik bir bebek. Anne sütünü asla kabul etmedi 2 ay mama+ meme şeklinde gittik sonra alerjik mama kullandık . Ve benim ilk anneligim yanımda hiç kimse yok akıl alacagim . Oğlum sürekli hasta olan enfeksiyon geçiren bir bebekti ( yada bana öyle söylediler !!!) Ve antibiyotik kullandık defalarca . Kaç doktor değiştirdim sonuç aynı . Birgün bir doktora bu kadar antibiyotik kullanmak istemiyorum zararlı dedim. Beni cahillikle suçladı ve tamam kullanma çocuğun ölürse gelip bana ağlama dedi bende el mahkum devam ettim
Geçen alerji testi verdik ve bağışıklık değeri sınırın altında doktorla gorusme fırsatımız asla yok randevular dolu . Bebek normal doğum değil sezeryan sizin makalelerinizi okudum bu durumun sonradan duzelebilecegini söylemişsiniz ama çocuk doktoru bence hemotolojiye gidin diyor . Çıldırmak üzereyim en son ne zaman yemek yedim hatırlamıyorum bile. Size değerleri yazıyorum hocam yorumlarsanız çok sevinirim
IGG: referans:L(7.51-15.6) DEĞER:(2.49)
IGM: REFERANS:L(0.46-3.4) DEĞER:0.3
WBC:(5.98-13.51) DEĞER:21.0
HGB: REFERANS:(10.1-12.5) DEĞER:13.8
HCT: REFERANS:(30.8-37.8) DEĞER:(40.7)
PLT: REFERANS:(206-445) DEĞER:(535)
Yukarı Dön
Uzgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Uzgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2023 Saat 13:15
Sizce hemotolojiye goturmelimiyim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2023 Saat 13:17
1- Turk Cocuk doktorlarina gore: Butun cocuklar allerjiktir. Halbuki, allerjilerin EN AZ goruldugu donem; 
cocukluk donemidir.  Cocugunuz allerjik filan degil, sakin diyet filan yapmayin, yaptirmayin.
2- IgG: yasa gore degisir!!!! Turk cocuk doktorlarinin bunlardan haberleri bile yoktur. Uyuz laboratuvar, 
eriskin "Referans Araliklarini" kullanmis.
6 ay icin IgG: 172-1067mg/dL dir. Siz "birim" yazmadiginiz icin yorum yapamiyorum.
Raporda yazmiyorsa, o uyuz laboratuvara bir sorun. 
3- IgM, gene ayni sekilde 6 ay icin: 33-126mg/dL dir.

Hgb anormal yuksek!!!  Demir ilaci mi kullandiniz?? 
Bagisikliginin dusuk olmasi, her ateslendiginde, Antibiyotik kullandiginiz icin. 
Yazilarimi okuyun
Ilk sayfada: Yazarlar kisminda makale listemdeki :
1- Yeni dogan ile ilgili yazilarimi.
2- Ates ile ilgili yazilarimi oncelikle okuyun. (Listenin en altinda)

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Ağu 2023 Saat 13:19
Yukarı Dön
Uzgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Uzgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2023 Saat 13:39
LgG diye bahsettiğiniz değer 7.51_15.6 olanmi hocam 
Yukarı Dön
Uzgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Uzgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2023 Saat 13:42
O bahsettiğiniz değerler raporda yok hocam baktım iyice ama bulamadım . Peki oğlumun bağışıklığı sonradan duzelirmi . Bundan sonra asla ilaç kullanmayı düşünmüyorum . Ama ya lösemi falansa diye aklımı kaybedecek gibi oluyorum . Türkiye'de bütün hastaneler için aynı şeyi söyleyemem . Bilmiyorum çünkü heryeri ama benim sehrimdeki hastanelere Allah düşürmesin o kadar diyorum yani o derece kötü durumda . 
Yukarı Dön
Uzgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Uzgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2023 Saat 13:46
Bide hocam bebeğim iki ay aşısı hariç aslaa ateslenmedi. antibiyotiği hep enfeksiyon için kullandık . 
Yukarı Dön
Uzgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Uzgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2023 Saat 13:49
HGB nin yükselmesi birkaç gün demir ilacı kullandık ama daha çok alerjik şuruplar damlalar kullandık bunlarda neden olabilirmi hocam 
Yukarı Dön
Uzgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Uzgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2023 Saat 14:07
Daha önceki tahlillerde baktim . HGB hep normalmiş 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.