|
Plastik ürünler |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Gülin ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ara 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 265 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2023 Saat 19:21 |
Hocam merhabalar,
Size çok merak ettiğim bir konuda danismak istiyorum. Malum pazartesi okullar açılıyor ve biz çocuklarımızın yanına suluk koyuyoruz. Dikkat ettim bu tür suluklarin altında üçgen içinde 7 yazıyor. Bununda sağlığa çok zararlı olduğu bildiriliyor kesinlikle kullanılmaması gerek diyor. Size sormak istedim. Değerli bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız çok sevinirim. Çok teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118856 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"üçgen içinde 7 yazıyor. "
Bu üçgen içindeki sayılar; 1'den 7'ye kadardırlar (şimdilik) ve hangi cins plastik olduğunu gösterirler. 2,4 ve 5 numaralılar sağlıklı olanlardır. 1,3,6 ve 7 numaralılar genellikle geri dönüşüme uygun değillerdir, geri dönüşümleri zordur. Ayrıca; 7 numaralı olanlarda: bis-Phenol A vardır. Her ne kadar bu konu bir aralar aşırı bir şekilde abartılmış olsa da ve hala bazı çevreler tarafından korku salınmasına devam ediliyorsa da, Bu tip plastiklerden (ısıtıldığında) salgılanan bis-PhenolA, son derecede az miktarlardadır. Termik "Yazar kasa" fişlerinin alev almaması için üzerlerine sürülen ve ele bulaşan bis-Phenol A, bu miktarın binlerce katıdır ama hiçbir kasiyerde şimdiye kadar bir olumsuzluk gözlenmemiştir. O yüzden duyabileceğiniz "korkutmacalara" kanmayın ve kullanın. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Eyl 2023 Saat 09:07 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|