|
Sarılık |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
necla_211 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Oca 2020 Konum: Turkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 77 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı necla_211
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Kas 2023 Saat 17:33 |
Hayırlı günler hocam sezeryan dogumla 10.11.2023 te cuma günü 34+5 haftalik 2400 gr erkek bebeğim oldu. 6.gün kontrolünde çarşamba günü kilosu 2350gr ölçüldü ve kan tahlili sonucuna göre bilirubin değeri 16.72 çıkınca doktor kilosu düşük ilerlerse beyin ,göz hasari yapabilir deyip yatış verip fototerapi cihazina koyduk cihazda aralikli aralikli toplamda yedibuçuk saat kaldi ve bilirubin değeri 12 ye düşünce taburcu etti eve geldik.o gece saat başı emzirdim dünde yine ayni sekil ama gecesinde artik 2 saatte bire geçtim.Bugün kontrole getr dedi doktor ama yine kan alacaklar diye götürmek istemedim.sanki daha gec uyanmaya basladi rengide hafif sari gibi bugün dogum sonrası 9.günümüz bu saatten sonra olumsuz bir durum olur mu ne yapmaliyiz hocam
|
|
Necla
|
|
![]() |
|
necla_211 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Oca 2020 Konum: Turkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 77 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı necla_211
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam size çok güveniyorum doğumdan beri mahvoldum sizin yanitınızla biraz rahatlayacağım inşallah korkumdan uyumadim bile 9 gundur
|
|
Necla
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN bu pustlara inanmayin.
Bir kere, "Sarilik" ile "Goz hasari" arasinda hicbir alaka YOK!! Allahin geri zekalisinin Yeni Dogan ile ilgili hicbir bilgisi YOK! Premature bebeklerin, kuvozde asiri yuksek konsantrasyonda Oksijene maruz kalmalari sonucu olusan "Retrolental Fibromalazi" goz hasari yapar... SARILIK DEGIL! SAKIN bir daha da Asi harici hicbir sebeple Turk doktorlara gitmeyin, giderseniz de, bana sormadan birsey uygulamayin! Mutlaka yazilarimi okuyun, hatta kitabimi alin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Kas 2023 Saat 19:24 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı necla_211
En kısa zamanda kitabinizi temin edeceğim hocam ozaman hiçbisey yapmiyorum sadece emzirmeye devam ediyorum birdaha fototerapi ihtiyaci falan doğmaz değil mi?
|
|
Necla
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı necla_211
Yani bu saatten sonra beyin hasarı oluşmaz bu sarılıktan, düşük kilosu sorun oluşturmaz? Sarılığın daha hızlı geçmesi için emzirmeye ek olarak ne yapabiliriz?iki çocugumuda sizin yazılarınızla Allah'ın izniyle en az ilaçla büyüttüm Allah razı olsun sizden.
|
|
Necla
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
AYNEN oyle!!
ASLA bir daha yukselme olmaz! "Bilirubin takibi", tibbi dolandiriciliktir!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı necla_211
Tamam hocam ozaman sadece emzirmeye bakicam bu durumdaki bebek için beslenme araliklari kaç saat olmali memeyi emip uykuya daliyor sürekli ben uyandirip emziriyorum saatte bir mi emzirmeliyim ,2 saatte 1 mi emzirmeliyim.
|
|
Necla
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
En az 3 saat ara olsun. Hatta sadece acikip, aglayinca beslemeniz en dogru olanidir.
Yazilarimi okuyun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|