Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - emzirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumemzirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
su_2 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Konu: emzirme
    Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2008 Saat 23:43
iyi akşamlar doktor bey.beni gerçekten çok rahatsız eden bir sorunum var.aydınlatırsanız çok sevinirim.
kızım 18 aylık hala anne sütü alıyor.ben emzirmeyi sadece geceleri yapmaya başladım ama kızım çok sık uyanıyor ve emmek istiyor her seferinde.emmekte sütümü içmek için değil iki kere çekip tekrar uyuyor.uyuduğu halde memeden ayırmam çok zor oluyor.orada uyumak istiyor.saat on buçuk gibi yatıyor akşam.oniki bir gibi kalkıp emiyor.tekrar üç dört gibi kalkıyor.sabahta bazen altı yedi gibi yine emmek istiyor.artık memeden ayırmak istiyorum ama nasıl bir yol izlemeliyim.süt içiremiyorum hiç.biberonda doğduğundan beri kullanmıyor.süte alıştırmak için neler yapmalıyım.bu aylardan sonra biberona alıştırmaya çalışmak doğru olurmu?ya da yatmadan önce neler yapmalıyım ki tok tutsun?
şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118921
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2008 Saat 09:14
Anne sütünün size verdiği eziyet haricinde kimseye bir zararı yoktur. Eğer bu işten çok sıkıldı iseniz, bebeğin odasını ayırın, çok ciddi bir şekilde ağlamadığı sürecede pek yüz vermeyin, yanına gitmeyin. Sizi "yalancı emzik" gibi kullanmasına müsade etmeyin. Son öğün olarak muhallebi verebilirsiniz, yalnız pirinç ununu iyi pişirin.
Sütü soğuk verin, şeker onun tercihidir. Bardaktan vermeyi deneyin, olmuyorsa biberonla devam edersiniz. Bu işler okadar kolay değildir, sabırlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.