Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gaz problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgaz problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ferem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: gaz problemi
    Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2013 Saat 17:02
Kadir Bey iyi günler
4 aylık bebeğimle doğduğundan beri aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.
Emziriyorum, gazını çıkarması için bekliyorum 4-5 kere de kesin üstten gaz çıkarıyor, daha sonra uykusu geldiğinde yatırdığımda bir  rahatsızlık hissediyor, ağzını büzüyor ellerini çırpıyor, anlıyorum ki gazı var, tekrar kaldırıyorum üstten gaz çıkarıyor ve yatıyor, uykuya dalana kadar 4-5 kere de böyle çıkıyor.
Ayrıca kusması da var.Zaten kilosu fazla, çok yiyor.Sadece anne sütü ile şu an 8 kilo.
Bu problem çok yemekten mi kaynaklanıyordur ? Yoksa reflüde bahsettiğiniz gibi yattığında yemek borusu mu rahatsız oluyor. Çünkü her kaldırışımda geğirme gibi değil de bişey boğazına geliyor da yutkunuyor gibi yapıyor.Nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama"gıp gıp" gibi bi ses
Bir de gün içinde alttan gaz çıkarması çok nadir. Kakasını yaparken gazla  sesli ve fışkırtarak yapıyor. Bazen kakasını bile yapmakta sıkıntı yaşıyor. Yapamadığında huzursuz oluyor ,ağlıyor.Ama oyun oynatıp unutturabiliyoruz. Yapana kadar ağlaması sürmüyor yani, ara ara ağlıyor
Alttan gaz çıkaramamış olması mı acaba mideyi rahatsız eden? Çözemedik biz bu sorunu
Reflü ise ne yapmak gerekir, ya da tam teşhis konulması için ne yapmalıyız? yoksa normal olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2013 Saat 19:26
Reflu ile alakasi yok...
Butun problem, asiri fazla yemesinden. Biliyorsunuz, bebeklerdeki gazin sebebi, HAREKETSIZLIKTIR. 4.aydan sonra donmeye basladiklarinda, gaz problemi biter. Sizin bebek(?)-cinsiyeti belli degil- biraz "agir vasita" oldugundan, gec hareket edebilir ve gazli donem biraz daha uzun olabilir..
Sizin yapmaniz gereken, kucaginiza alip, sirtinin alt kismina (bezin ustune) alkis yapar siddette, avuc icini biraz cukur yapip vurmaktir. Vurma kuvveti, alkis yaparkenki kuvvette olmali.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.