|
Geçmeyen sinüzit |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Burcu87 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 439 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 May 2018 Saat 11:24 |
İyi günler hocam. Şubat ayında bademcik ameliyatı geçirdim 30 yaşındayım. Bu ameliyattan sonra hiç geçmeyen balgam şikayetim oldu. Doktor sinüzite yakalanmışsın diyerek antibiyotik ve otrivine verdi. Kullandım geçmedi. 1ay sonra tekrar gittim yine antibiyotik verdi yine geçmedi. Birkaç hafta önce devlet hastanesi kbb doktoruna gittim. 2kuru agumentin yazdı. Kullandım yine geçmedi. Burun eğriliğim için ameliyat olmam gerekiyormuş ve sinüzit ameliyatı da yapılmalıymış. Bu süreçte burnumu her gün tuzlu su ile temizliyorum. Günlerce p apatya buharı uyguladım.Dışarı akmıyor sadece burun arkasına yemyeşil balgam doluyor. Bunu çekmekten de boğazım faranjit oluyor. 5gün iliadin damla kullandım. Sorunum hala geçmedi. Sizin bu balgam hususunda başka bir tavsiyeniz var mıdır? Baş dönmesi ve baş ağrısı da yaşıyorum ameliyat olmam gerekli mi nasıl kurtulabilirim bu illetten lütfen yardım edin...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
NIYE, bademcik ameliyati oldunuz??? Sikayetiniz ne idi??
|
|
![]() |
|
Burcu87 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 439 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çocukluğumdan itibaren bademciklerim her yaz ve kış şişmiş kendimi bildim bileli hep hastaydım. Bu kış üst üste çok enfeksiyon geçirdim. İlaçlar etki etmedi. Deposilin yüklendi öyle ayaklandım. Sonrasında kriptik tonsillit geçirdim. Romatizmal ağrılarım vardı birkaç senedir. Doktor bademciklerimdeki hiç geçmeyen enfeksiyonların bunu yaptığını söyledi. Ailemin de ısrarıyla ameliyat oldum.
Sonrasında sinüzit geçirdim. Sinüzit yüzünden boğazımda şiddetli faranjit oldu, sesim gitti. Verilen antibiyotikler faranjiti geçirse de sinüzit dolayısıyla balgam hep duruyor. Ameliyat öncesi tomografide burun kemik eğriliği, konka büyümesi ve kronik sinüzit çıkmıştı. Ben burun ameliyatı olmak istemedim. Şimdi bana denilen şey kemik eğriliği olduğu için sinüzit iyileşmiyor. Bundan kurtulmanın bir yolu yok mudur? Ameliyat tek çözüm mü? Tek burun deliğinden nefes alamıyorum ve burun köküne biriken balgamdan kurtulamıyorum. Lütfen bana bir yol gösterin...
|
|
![]() |
|
Bu süreçte verilen ilaçlar bir kutu cefaks, düzelmeyince bir kutu macrol. Bunlarla geçer gibi oldu sonra daha kötü balgam artışı ve faranjit oldum. Başka bir kbb 2kutu agumentin verdi. Bunları kullanırken de geçer gibi oldu sonra yeniden arttı. Papatya buğusu uyguladım her gün. Yine azalır gibi oldu. Sonra bu forumu buldum sizin daha önceki tavsiyelerinizden yola çıkarak sıcak buhar ve iliadin damla kullandım 5gün. Sonuç olarak yine balgam birikmeye başladı ve tekrar boğaz ağrısı başladı...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ilk basindan sonuna kadar kazik yemissiniz.. Uyguladiklarinizin tamami, benim uyelere; "Sakin kullanmayin" dedigim ilaclar ve yontemler. Sizin; anatomik olarak, burun yapiniz dar oldugundan bu sikayetler oluyor.. Benim anlattigim yontemlerle idare edeceksiniz.. Birde yazin, denize dalmaniz, yuzmeniz cok faydalidir. NOT: Bademcikler, Romatizma yapmaz!!! Cocuklarda (30 yasindakilerde degil), A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokok enfekaiyonlarinin cok sik alinip, hicbirinin tedavi edilmemesi sonucu olusur.. Ayrica da; Eklem Romatizmasi, hayt boyu 1 defa olur ve ASLA 3 gunu gecmez... Cok yanlis bilgiler edinmissiniz.. Cok okumaniz gerek.. |
|
![]() |
|
Cevap verdiğiniz için teşekkürler hocam. Evet yanlış tedavilere maruz kaldığımı biliyorum sayenizde. Farklı farklı doktorlara gitmiş olmama rağmen hep aynı şeyleri söylüyor ve uyguluyorlar...
Şimdi iliadin damla 5gün kullandım. Ara verip tekrar kullanmam gerekir mi? Tekrar kullanabileceksem yine 5gün mü kullanmalıyım? Cevabınız için şimdiden teşekkürler. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu sekilde; "israrci" Sinuzitler genellikle; STRES sonucu olusur... Asiri zihin veya beden yorgunlugu, uykusuzluk aile ici problemler, sebep olabilir. Iliadin ve yazin Deniz den baska bir tedavi yok.. SAKIN Turk doktorlarinin aklina uyup, Antibiyotik kullanmayin.
|
|
![]() |
|
Sayın hocam tekrar konu açmamak için buraya yazıyorum. Sinüzitim sayenizde çok azaldı.iliadin damla kullandıktan sonraki günlerde burun yemizliğini iyice yaptım ve ek olarak limonata tükettim. Tesadüf mü bilmiyorum balgam çok azaldı.
Şu anki sıkıntım öksürük ve sırt ağrısı. Bademcikler olmadığı için geniz akıntılarım sürekli boğaza birikti öksürerek çıkarmak zorunda kaldım. Şuan yine hem balgamlı hem balgamsız sürekli öksürük var ve biraz göğüste sızlama hissediyorum. Buna ilaveten omzumun 1karış aşağısı yani sırtımda daimi bir sızlama ve ağrı var. Kışın öksürük şikayeti ile başvurduğum göğüs hastalıkları uzmanı bana astım teşhisi koymuş ve bilimum ağır ilaçlar vermişti. Akciğer filmimde hafif lekeler olduğu söylendi. Verilen astım ilaçları ve factive ismindeki antibiyotik bana alerji yaptı. Ayrıca öksürüğüm de geçmedi. Daha sonra boğaz enfeksiyonu geçirmiştim ve bunun tedavisini yapınca öksürük kesilmişti. Şimdi benzer bir öksürük yine yakaladı. Doktora gitmeye korkuyorum. Bu sırt ağrısı ve öksürük için tavsiyeniz var mı danışmak istedim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|