Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geçmeyen(burun tıkanıklığı,öksürük)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgeçmeyen(burun tıkanıklığı,öksürük)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 2345>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emre27 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 61
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2013 Saat 21:10
hocam çok teşşekkürler....san.sanırım bir süre sabır tek çözüm.allaha emanet olun.saygılar
Yukarı Dön
emre27 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2013 Saat 00:55
hocam birkaçgündür  çok fazla geğirme yapıyor.bu geceki öksürük sırasında da boğazına mideden gelen bir acılık....gerçi burnunu serum fiz.temizleyince öksürük geçti uykuya daldı.ne yapmalıyım dr. lara götürmeye korkuyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2013 Saat 01:32
Acele etmeyin, takip edin, atesi yukselirse, Bir kan sayimi yaptirip bana yazin..
Yukarı Dön
emre27 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2013 Saat 14:26
hocam eşimin ısrarı üzerine dr.gittik.önce çoçuk dr.cecrol 250 mg, actifed,iladin, birde alerji ilaçı.sinüzit dedi. sonra tanıdık bir kbb.dr. gittik film  çekildi sinüzüt yok .tanıdığı bir çoçuk dr.önerdi ve gittik.sinüzit yok ama encef125mg, actifed,bricayln, nonanex nasal sprey ,iladin verdi.çigerde bir çok az bir ses hissestiğini söyledi.bir hafta kullanılanalının , kreşe bir hafta göndermeyin,evden dışarı soğuk havaya çıkarmayın sonra gelin dedi.şimdi gelde ağlama..ne yapmalıyım bayram öncesinden beri bu şekilde burun tıkalı, balgamlı öksürük ,agız açık uyuma,sabah agızda koku,ateş yok,sanırım genizde akıntıda fazla...
Yukarı Dön
emre27 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2013 Saat 14:28
cigerde az bir ses var yanlız yazmışım özürdilerim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2013 Saat 19:53
Ayni TUZAK, size de kurulmus...
   "encef125mg, actifed,bricayln, nonanex nasal "
Bu ilaclarin verilmesi ile basit bir Grip gecirmekte olan cocugunuz, 3-5 gunluk "sahte iyilik" halinden sonra, Astim veya Bronsit teshisi ile abone edilecek. Tuzak bu...
1-Encef125 ile; dogal bagisikiligi saglayan; Probiyotik bakteriler yok edilecek, vucut savunmasinin ilk siperi yok edilecek.
2- Actifed ile; oksuruk baskilanacak, akinti koyulasacak, mikroplarin atilmasi zorlacacak. Mikroplar akcigerlere inecek.
3- Bricanyl ile, bronslarin savunmasi olan daralma onlenecek, mikroplar daha rahat asagilara inecek.
4- Nasonex, Kortizon spreyi ile hastalik arazlari baskilanacak, siz cocugun iyilestigini sanacaksiniz. Halbuki olan hadise, vucudun savunmasinin cokertilmesi ile vucudun tepki gostermesi onlenmektedir. Bunun sonucunda, virusler daha genis alanlara yayilabilmekte ve yerlesmektedirler. Kortizon etkisi ile akciger dokusunun mikroplara duyarliligida kaybolmustur, akcigerler, oksuruk ve ifrazat yapamazlar, sizlerde bunu iyilesme hali gibi algilarsiniz. Halbuki, oksuruk ve ifrazat sizin can kurtaran vucut savunmanizdir. Butun bunlar hep siz bu vucut savunmalarindan sikayet ettiginiz icin basiniza gelmektedir...
3-5 gun sonra; hiriltilar artinca, bu yaziyi tekrar okuyun...
Doktor sizi, 1 hafta sonra bosuna cagirmiyor... Ne olacagini o da domuz gibi biliyor.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Eki 2013 Saat 19:56
Yukarı Dön
emre27 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2013 Saat 17:05
hocam alerjik rinit olabilirmi ? 25 gündür geçmeyen burun tıkanıklığı , öksürük.geceleri  diş gıcırdatma,baş, boyun ve saç diplerinin terlemesi ,güneşi ilk gördüğünde hapşırma ,diliyle sanki ağzını kaşıma....
birde 3-4 gündür fazla geğiriyor.bunun sebebi nedir.
şu an öksürük,gece daha fazla , tıkalı burun , ateş yok .verdiğim bal limon , serum fiz., otrivin sprey
daha nekadar dayancağımızı bilmiyorum.antepte tavsiye edeceğiniz bir dr. varmı.saygılar
Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 345
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2013 Saat 17:35
hocam affınıza sığınarak soruyorum bu bircalyn ne zaman verilir? peditus zararlıysa neden üretilir? sonu cold olan soğuk algınlığı şurupları neden var? anlayamıyorum ben. malesef oğlanda cahillikten hep doktorları dinledim hep bunları verdim, dediğiniz gibi oldu her ay doktordaydık hırıltıdan, boğaz enfeksiyonundan. sayenizde kızda çok bilinçlendim. 17 aylık oldu nadir ateş düşürücü dışlında hiç ilaç içmedi...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 2345>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.