daha hamile kalmadan ama bebek düşünmeye başlamışken doğum videoları izledim hem normal hemde sezeryan ve o anda karar vermiştim normal doğum yapmaya. sezeryan videosu o kadar iğrenç gelmişti ki.... sanırım ben daha kibar bi sezeryan hayal etmiştim yada ne bileyim yanlış bi kelime söylemek istemiyorum işte siz anladınız

herkes normal doğumu kötü bulurken ben sezeryanı kötü buldum nedeni bence normal doğumda herşeyin olması gerktiği gibi olmasıydı ve ben yadırgamadım.
sonuçta normal doğum yapmayı çok istiyorum ilk çocuğum nelerle karşılaşıcağımı bilmiyorum nasıl acılar çekeceğimi tahmin edemiyorum tek yapabildiğim dua etmek ve tabiki kegel egzersizleri sana tevsiyem başlamadıysan hemen başla, kaslarımız güçlü olursa epizoya bile gerek kalmayabilir. pozitif doğum hikayelerinin anlatıldığı siteler var onları hep okudum ve hep kendime böyle bi hikaye düşündüm

ve düşünüyorum. doğumdan sonra acı çekeceğime doğumdan önce acı çekip bebeğimle daha iyi ilgilenebileceğimi düşünüyorum. allah hepimizin gönlüne göre versin.

ayrıca şunuda belirteyim yaşadığım şehirde imkanlar çok sınırlı ve ancak sezeryan olabiliyorum

ama ben 2 saatlik yola gitmeyi göze aldım sırf bi özel hastanede normal doğum yapabilmek için. sen ne güzel şanslısın doktorunda normali destekliyormuş, kıskandım yaniiiii

hepimiz içinb hayırlısı olsun canım