Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ilal
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3036
|
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2009 Saat 16:05 |
nuriyeugur Yazdı:
benim ablam da emzik vermedi. daha doğrusu verdi de tutmadı hiç emziği. inşallah benimki de tutmaz. çocukların kişiliği küçükken gelişmeye başlıyor. ve emzik çocukların psikolojilerini bozuyor bence. düşünün. çocuk emiyor ama hiçbişey gelmiyor çok sinir bir durum. ben alıştırmayı düşünmüyorum. ama kısmet işi... |
emziğe bende karşıydım..hiç düşünmüyordum bile...fakat kızım doğupta emme refleksinin onu nasıl rahatlattığını görünce üstünede okuduklarım eklenince emziğe karar kıldım..aynı zamanda bir kurtarıcı,canhıraş bağırmalarına karşı çaresizlik içinde üzüleceğime emzikle onu da rahatlatıyorum,kendimide... fakat tutkuyla bağlanmaması için genelde uyumadan önce ,dışarda iken ve çığlıkçığlığa ağladığı anlarda veriyorum... ama şu dişlerimiz kaşınmaya başlasın vermeyi düşünmüyorum
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
 |
ilal
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2009 Saat 16:26 |
gelelim benim üç aylık tecrübeme....
doğduğunda eşime hastane marketi yenidoğan bezi diye 3 numara bezi kakalamışlar,doğumhanedede ebeler o bezi bağlamamış gazlı bez koymuşlar...odaya çıkınca kayınvalidem ben uyurken merak edip bakmamış ve mekonyum kızımın göbeğine bulaşmış...
kızımın ağlamasıyla kayınvalidemi ben uyarmasam hiç bakmayacak altına ah hareket edebilsem kalkıp bakacağım:)
ve 2-3 gün sonra göbek bağının altında hafif bir iltihaplanma gördüm...oturdum hüngür hüngür ağladım...sağlık ocağından teramicin yazdılar iki günde geçti allaha şükür. bir problem yok şimdi...diyeceğim o ki...bebek odaya gelince altını kontrol ettirin....
ilk günler çok rahat emiyor,uyuyor,ihtiyaçlarını gideriyor....
biz 4.haftada bir hafta süren bir gaz sıkıntısı yaşadık benim hatammış...hava soğuk olsada beni sıcaklar bastığı için ben ince bir penyeyle dolaşıyordum...bazen terliksiz gezdiğim oluyordu...kızımın gazı benim bu özensizliğimden kaynaklanıyormuş...yani...bebeğiniz için kendinize dikkat edin terliksiz çıkmayın:)
gaz yapan yiyecekleri önceleri yemedim daha sonra azar azar yemeye başladım...zaten şimdi gözünü kırpsa gazını çıkarabildiği için(maşallah) daha rahatım....
benim farkettiğim şu ki ve birçok yerde de okudum ..ilk 5 dakika gelen süt karbonhidrattan zengin olduğu için bebeğin uykusunu getiriyormuş..tokluk hissi veren daha yoğun olan son kısımmış.nitekim eylül biraz emerdi uyuyakalırdı...bende uyudu diye yerine koyardım...10 dakika sonra ağlayarak uyanırdı..altını aç,gazına bak,yeniden emzir derken uykusunu açar saatlerce uyutmaya çalışırdım...acaba bir sorunumu var diye kafayı patlatırdım.fakat o ilk uyumada ben biraz kolumda bekletim,yanağını çenesinin altını gıdıklayıp uyarmaya başlayınca yeniden memeye saldırıp uzun uzun emmeye doyduğundada uyayarak memeyi bırakmaya başladı...gazını çıkartmak için omzuma aldığımdada eskisi gibi uyanmak yerine uykuya devam etmeye başladı. bunu bir göndereyim
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
 |
ilal
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2009 Saat 16:36 |
kimi yerde diyorki 15dak bir gögüsten 15 dakika diğer gögüsten emzirin diye....gaz yaparmış ben apışıp kalmıştım yazılanlardan dolayı...fakat en güzeli bebek nekadar istiyorsa emsin...doyduğunda bırakıyor,uyuyor birşeyler yapıyor...gazı olacaksa oluyor zaten:) eylül ilk günlerde bazen 45 dakika bırakmazdı,beni...yorulurdum belim ağrırdı...zorla çekip yerine yatırsam hemen kalkardı.... kucağa alıştırmayın diyorlarya..alışssın..fırsat buldukça alın kucağınıza büyünce sanki kucaktamı yaşayacak...ben bir dönem bütün olmuştum eylülle ille kucağımda olacaktı..büyükler insanın gözünü korkutuyor bazen...şimdi sürekli kucağımda olmak istemiyor...fakat o bütünleşme çok özel ve muhteşem keyfini çıkarın bol bol bu fotolar hep kucağımda   
|
|
 |
ilal
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2009 Saat 16:41 |
ayakta sallama ya gelince geceleri pek problem yaşamıyoruzda gündüzleri bazen uyutmakta zorlanıyorum...genelde uyku saatini kaçırdığımız zamanlar ve gezmeye gitmişsek farklı bir evdeysek sallamak zorunda kalıyorum...hoş ondada zaten tilki uykusunda oluyor...eğer ki uyutabiliyorsanız sallamayın...gerçekten yorucu....
uyutma konusuna gelince...biz genelde evde yanlız olduğumuz için eylül sesli ortamlarda uyumakta güçlük çekiyor kapı gıcırtısına bile uyanıyor...varsa imkanınız sesten etkilenmemesine alıştırın...eylül uyuyunca odanın kapısını açıp kapatmak büyük özen istiyor...kapıda inadına gıcırdıyor
|
|
 |
ilal
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2009 Saat 16:48 |
ilk günlerde yakın çevrenizden mutlaka yardım isteyin...emzirmek,geceleri bölünen uykular,doğumun verdiği bir rehavet insanın enerjisi çok düşük oluyor...
evişi-yemek yapma derdi de olduğu için ben önceleri çok zorlandım...yemek yapamadığım,ekmek almaya gidemediğim için gün boyu aç kaldığım zamanlarda oldu...kayınvalidemde geldiğinde''sen işleri yap ben başında beklerim'' dediği için kalakalmıştım öyle..çekinmeyin ve yapılması gerekenleri yaptırın...sizde fırsat buldukça bebeğinizle beraber uyuyun yada dinlendiren aktiviteler yapın..belli bir zaman sonra değişen uyku düzeninede alışıp kendinizi süper anne olarak hissediyorsunuz:)ben birde eskilerin epiştirme dedikleri olayı öğrendim...sırtına bağlama ama öyle rastgele değil..bebeğin karnı ile sizin sırtınız bütünleşiyor,hem çok güzel gaz çıkarıyor hemde bebeğiniz sizinle iken tüm işleri,tatlıları,börekleri ,yemekleri rahatça yapıyorsunuz...
nekadar çok dinlenme okadar çok süt demek...
|
|
 |
ilal
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2009 Saat 18:50 |
aklıma geldikçe yazıyorum.. ilk günlerde alt temizliğini ılık su ile yapın yada yenidoğanlar için ıslak mendiller var...çok hassas oldukları için pişik oluyor....
|
|
 |
nurtenboz
Katılımcı Üye
Puanlar: 450
|
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2009 Saat 19:02 |
yeşim Yazdı:
Şimdiki aklım olsa ikizleri asla ayağımda sallamaya alıştırmazdım.Gerçi benimki istisnai bir durum çünkü bilindiği üzere ikizlerim var ve birini emzirirken diğeri ağladığında onu ayağımda sallamak durumunda kaldım.Ama ben pişmanım |
yeşimcim bu tavsiyen benim için iyi oldu canım.bu arada seni de kutluyorum. iki işi birden yapmışsın birini emizirirken diğerini ayağında sallamışsın büyük bir başarı ben hayatta yapamam galiba...ben halen ikizler doğunca onları nasıl emizireceğimi düşünüyorum.ama her güzelliğin bir zorluğu vardır diye düşünmeden edemiyorum.ne yapalım alışmak zorundayız.
|
selinim, yaşam kaynağım....
|
 |
nurtenboz
Katılımcı Üye
Puanlar: 450
|
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2009 Saat 19:09 |
nuriyeugur Yazdı:
benim ablam da emzik vermedi. daha doğrusu verdi de tutmadı hiç emziği. inşallah benimki de tutmaz. çocukların kişiliği küçükken gelişmeye başlıyor. ve emzik çocukların psikolojilerini bozuyor bence. düşünün. çocuk emiyor ama hiçbişey gelmiyor çok sinir bir durum. ben alıştırmayı düşünmüyorum. ama kısmet işi... |
ben de ilk etapta emzik vermeme konusunda kararlıydım.ama malesef kızım beni o kadar bezdirdi ki başka çarem kalmadı.ikinci ayda emziye alıştırdım ve o kadar rahatladım ki elim ayağım oldu.bencilce bir şey emzik kullanmak ama anne rahatı için şart diyorum.kızım 3 ay kullandı kendi kendine bıraktı keşke bir süre daha kullansaydı diyordum.ikizlerim doğduğunda ilk yapacağım şey emziğe alıştırmak olcak 
|
selinim, yaşam kaynağım....
|
 |