Arkadaşlar tamamını okuyabildim mi emin değilim ama en azından çoğunu okudum

İki gündür ilgiyle takip ediyorum yazılanları benim bu yöntemle ilgili bildiğim noktaları kısaca anlatayım ben annemden dolayı uygulayamamıştım ( kıyamadı torunlarına ) ama 2 yakın arkaaşım uyguladı bu yöntemi onların doktorlarının önerilerinden derlemeler yapacağım müsadenizle...
Öncelikle bu yöndem 4-6 ay arasında uygulanırmış
Bebeğin uyku saatleri disiplinli olmalıymış uyku saati öncesi uyku hazırlığı yapılmalıymış örneğin pijama giyme emme kucağında ninni söyleme yani bebeği pasif duruma getirmeliymişiz bu yöntemi ağlamaya kimin kalbi dayanırsa o uygulamaya başlamalıymış anne baba bakıcı gibi uyku saati gelmeden uyku hazırlığı yapılıp bebekle konuşularak bebek yatağına bırakılırmış il gün 5 dk ağlamasına müsade etmeli daha sonraki günlerde de bu süre uzatılmalıymış .
Buraya kadar yazdıklarım tekrar gibi olmuş olabilir kusura bakmayın :) dediğim gibi iki arkadaşım tam olarak bu yöntemi uyguladılar ve başarı sağladılar ancak gece beslenmesini ikiside kesmedi emzirmeye devam ettiler ikisiinin çocuğuda şuan 5.yaşlarını bitirmek üzereler ve şu an görülen bir güven eksiği yok ancak birinin oğlu baya zor alışmıştı bunu net hatırlıyorum hatta pes etmek üzereydi arkadaşım ama bırakmadı devam etti ve başarı sağladı valla 6 aylıktan sonra hastalıklar dışında hiç uyku problemi yaşamadılar hala da aynı aslında bu bir yöntem doğruluğu yanlışlığı elbetteki var ama benim gözlemim uygun yaşta uygulanırsa başarı daha çok sağlanıyor.