Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Doğum Korkusunu Yenin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuDoğum Korkusunu Yenin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nuriyeugur Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1403
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2009 Saat 13:23
beni de doğum korkusu sarmaya başladı. doğumda ya bana bişey olursa bebeğimi kucağıma alamazsam ya da bebeğime bişey olursa diye saçma sapan şeyler aklıma geliyor gelenleri hemen geri gönderip güzel şeyler düşünüyorum. durup dururken ağlıyorum eşim kızıyor yine aklına ne geldi diyor. ama her anne adayı böyle şeyler hissedermiş sanırım. Kızımı sabırsızlıkla bekliyorum onu koklayıp sarmalayacağım günü koynumda uyuyacağı günü... yine duygusala bağladım . Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2009 Saat 11:03
aynen canım bende bunları düşünüyorum bazen ve sinir oluyom kendime Tongue

inşallah herşey güzel olacak Big%20smile
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
gizem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 11:47
Bence doğum korkusunu yenmek için ilk yapılması gereken korkunç ya da zor doğum hikayesi olanları hiç dinlememek..ben şahsen öyle yapıyorum, unutmayın her bebek ve her doğum farklıdır. Herkesin ağrı eşiği de farklı..Forum sayfalarında ''şöyle zor doğurdum böyle zor doğurdum''yazanları okumuyorum atlıyorum hemen. Size moral verecek, psikolojik olarak destek olacak doğum hikayelerini dinleyin inanın çok işe yarıyor.
Doğum yaklaştıkça endişe duymamız çok doğal, ben de ilk bebeğim olacağı için endişeliyim, daha doğuma çok var ama doğum olayını ilk kez yaşayacağımdan sürekli nasıl bişey diye düşünüp duruyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun, hem bizler hem de miniklerimiz sağlıklı olsunlar

Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 12:50
dinlememek elde olmuyor ki. hemen hamile olduğunu görenler normal doğum mu olcan diye soruyo.sonra direk doğum hikayelerine başlıyorlar. yani insanlar çok düşüncesiz moral vereceklerine hep kötü şeyler anlatıyorlar. benim bilmem kimim vardı şöyle kötü oldu aylarca kalkamadı filan. ben normal doğumdan çok soğudum eşim de sezeryan olsun istiyor bakalım neler olcak. Allahım hakkımızda hayırlısını versin
Yukarı Dön
SevgiYumaklarım Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 7647
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 14:51
Nuriyeciğim korkunu çok iyi anlıyorum çünkü aynı korkular bendede vardı.ya doğum sırasında bana bişey olursa bebeklerimi göremezsem gibi korkularım oluyordu.eşime derdim ki bana doğumda bişey olursa kızlarımıza iyi bak..adam kızardı ne biçim konuşuyosun sen öyle diye.
son aylara yakın biraz olsun korkularımı yenmiştim.herkes nasıl doğuruyor bende doğururum derdim hep kendi kendime.İnan zerre kadar korkmadım doğum sırasında. ve kızdım kendime boşuboşuna stres yapmışım diye.
onun için sakin ol ve prensesini kollarına alacağın o anı düşün..
inşallah sorunsuz bir şekilde kavuşursun Meleğine..
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 14:57
canım teşekkür ederim. benim eşim de aynı tepkileri veriyor. iyi düşün iyi şeyler olsun diyor. elimden geleni yapıyorum ama az da olsa korku heyacan karışık duygular oluyor insanda.
Yukarı Dön
rabisp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 22
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2009 Saat 11:13

Merhaba,

Ben de 31 haftalık hamileyim ve doğumdan korkuyorum. Şimdilik normal doğum gibi görünüyor. Ama benim sıkıntım özel bir doktora gitmiyor olmam. Eğitim ve Araştırma hastanesinde takibimi yaptırıyorum ve doğumumu da orada yapmak istiyorum. Fakat hangi doktor girecek, doğum nasıl olacak bilmiyorum. Aslında doktor korkum var sanırım. Özel doktora gidecek maddi durumda da değilim. kaldı ki özel doktora bile gitsem eğer doktorumun mesaisine ya da nöbetine rastgelmezse doğumuma giremezmiş. Nasıl bir yol izlemem gerekir acaba? Yardımcı olup bir akıl verir misiniz?

Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2009 Saat 11:45
canım bir sağlık güvencen yok mu? yani aslında fazla yapılacak bişey yok. dediğin gibi özel doktora gidenlerde de durum farklı olabiliyor tam doğum anında doktor şehir dışında olabiliyor. eğitim ve araştırma hastanelerinin kötü olduğunu sanmıyorum her türlü donanıma sahipler. bence canını bu kadar sıkma bebeğinin sağlığı için. sen dua edip bekleyecen.Allah Yardımcımız olsun...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.