Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebek kusması ve göğüs yaraları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebek kusması ve göğüs yaraları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nidaaaa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesajın Direkt Linki Konu: bebek kusması ve göğüs yaraları
    Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 15:54
merhaba hocam 1,5 ay önce doğum yaptım bebeğimin kilosu 4,5 kilo boyu 54 cm  forumu çok sevdiğim bi ablam önerdi doğum yapalı 1,5 ay oldu göğüslerim yaraları iyileşmedi hem uçları  hemde içleri yara  agrıdan emzirirken ağlıyorum içleri sancı yapıyo suruver ve mustela kremlerini kullanıyorum geçmedi ve birde bebeğim 2 gündür emzirdikten sonra oldugu gibi süt olarak kusmakta acaba  göğüslerim içerden iltihap kapmıs  olabilirmi o sütümü acıtırmı ondan kusabilir diye düşünüyorum onun için krem önerirmisiniz ne yapabilirim yardımınızı rica ediyorum teşekkürler...
Yukarı Dön
nidaaaa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 16:18
hocam birde sormayı unuttum bebeğimin vücudu yüzü ve kafasında isiliğe benzer kabarcıklar var ama i
silik değil sıcaktan olabilir diye ince giydiriyorum gene oluyor bunun için ne yapabilirim çğrenebilirmiyim... tekrar teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119010
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 23:01
1- Her memeden sonra, "Anestol krem" surun. Meme vereceginiz zaman kremi silmeyin.  
2- Bebegin kusmasi "taze sut" seklinde ise, asiri fazla emziriyorsunuz demektir. Bir memede 10 dakikadan fazla tutmayin. Aralarda da mutlaka gazini iyi cikarin. Sirtina, bezinin ustune, avucunuzu hafif cukur yapip, "alkis yaptiginiz" kuvvette vurun.
3- Cok sicak tutmussunuz, her gun banyo yaptirin, ustundekiler, sizinkilerden fazla olmasin.
Yukarı Dön
nidaaaa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2012 Saat 11:53
çok teşekkür edrim hocam söylediklerinizi uygulayacağım  emzirirken 7-8 dk sonra bebeğim kendisi bırakıyo gazınıda sürekli çıkarıyorum ama genede yetmiyor demekki gaz cıkarmaya daha fazla dikkat ederim bundan sonra iyi çalışmalar...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119010
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2012 Saat 19:23
Eger problem gaz ise; Hickirik ve Yellenme artmistir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.