Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş ve beta bakterisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş ve beta bakterisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
goncagulk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2014 Saat 21:06
Hocam oğlum şimdi viral enfeksiyon mu geçiriyor?? Ateş şuan 39,2 uyuyor ve hiç bir müdahelede bulunmadım. Sadece su içiyor. Bal limon içmeyi reddediyor. Kanda beta mikrobuna veya başka bir değere baktırmalımıyım? Hocam değerli vaktinizi bize ayırdığınız için çok teşekkürler.
Goncagul
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119646
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2014 Saat 21:12
Evet, muhtemelen, Grip geciriyor. 4-5 gun atesi olacak.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2014 Saat 06:31
Hocam ateşimiz 39,5 altına inmedi. Ilık su ile vücudunu yıkadım 1 derece düştü sonra tekrar 39,5 üstüne çıktı. Bir kan tahlili yaptırayım mı? Bu haline dayanmak çok zor gerçekten ısrarla ilaç vermiyorum. Baba ile çatışıyoruz şu an baba ateş düşürücü verelim diyor. Hiç birşey yediremedim. Kustu. Endişeniyorum. Bu durumu sizinle paylaşmak istedim. Yorumunuzu bekliyorum. Saygılar.
Goncagul
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2014 Saat 10:50
Ates ile ugrasmayin, soguk tatbiki yapmayin.. Ates sizin dostunuz ve vucudun savunma mekanizmasidir..
Kan tahliline gerek yok.. Yaptiracaksaniz; "kan sayimi" yaptirin...WBC dusuk ciktiginda, (17'nin altinda ise) antibiyotik gerekmiyor ve Grip geciriyor demektir..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2014 Saat 14:23
Hocam dün gece ateş 40,2 oldu ve çok huzursuzlandı 1 ölçek calpol verdim. Onun dışında başka ilaç vermedik ve şuan ateşi yine çıktı 39,2. Tahlil yaptırdık sonuçları değerlendirmeniz mümkün mü? Saygılar..

Goncagul
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2014 Saat 10:29
Lokosit:8.66.... Simdi inandinizmi, Grip ( veya viral bir hastalik) gecirdigine!!! Sakin Antibiyotik vermeyin, basladiniz isede hemen kesin...10 gunden evvel kesmeyin diyen bir "keriz" olursa, onda lutfen sorun..."-Cocukta hastalik yapan bir bakteri yok iken, hangi bakteri direnc kazanacak??-" O andaki surat ifadesini iyi inceleyin..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2014 Saat 10:58
Hocam çok teşekkürler sizin sözünüzü dinledim ve kesinlikle hiç bir ilaca başlamadım. Bir kereye mahsus 1 ölçek calpol verdim. Dün gece 40 kadar çıktı. Ateş düşürücü bile vermedim. Babanne anneanneyi ikna etmek için tahlili yaptırdık gerçekten de grip geçiriyormuş. İyi ki varsınız hocam. Hocam diğer bazı değerlerin düşük veya yüksek olması geçirdiği gribal enf. dan dolayı sanırım. Bir de bu hemoglobin değerinin 11,8 olmasına takılmalımıyım. Çok iştahsız 13 kilo 3,5 yaşında. Kanı alt sınıra yakın. Hergün yumurta ve kırmızı et yediririm ama yinede düşük galiba. Tekrar tekrar teşekkürler..
Goncagul
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.