Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - orta kulak iltihabi, sivi, geniz eti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumorta kulak iltihabi, sivi, geniz eti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeno Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeno Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: orta kulak iltihabi, sivi, geniz eti
    Gönderim Zamanı: 09 Nis 2015 Saat 01:55
Hocam simdiden tesekkurler.
Kizim 4,5 yasinda ana okuluna gidiyor.

Gecen kis 2 kere atesli bogaz enfeksiyonu gecirdikten sonra boynunda bezeler farkettik. devlet hastanesinde yapilan tahlillerden, bir kac aylik takipten ve 3 kere antibiyotik tedavisinden sonra bezeler kuculmeyince lenf bezeleri enfeksiyona bagli sismis ve oyle kalmis usg de boyut 1.9 cm cikti 2 cm altinda oldugu icin takibe gerek yok dendi.

Bu kis basi iki gun ateslenmesi uzerine devlet hastanesinie goturdum orta kulak iltihabi dendi antibiyotik tedavisi gordu. geniz eti var ama ameliyat edilecek buyuklukte degil dendi. 4 aydir duzenli olarak devlet hastanesine gidiyoruz. 3 kere antibiyotik tedavisi beraberinde akinti alerji suruplari spreyler burun yikamalar kullandik. iltihap tekrar tekrar yeniledi. kulakdaki sivi duzelmedi. bu soguklarda olabilir yaz aylarinda duzelir takip edelim dendi.  isitme testinde hafif isitme kaybi cikti.
Dun tekrar seslendigimde cevap vermedigi, soyledikleri tekrar ettirdigi icin isitme kaybi artti diye kbb ye goturdum. son antibiyotigi biteli 10 gun olmasina ragmen kulak iltihabi var sivida hala var diye 4 uncu antibiyotik sprey akinti surubu verdi. tedavi sonrasi geniz eti alinacak kulagina tup takilacak dendi. iyi oldugunu dusundugum ozel luks bir hastaneye goturdum. doktor cok kesin  hemen geniz eti ve bademcigi alinacak. isitme testi isteti sonucuna gore tupde takilacak dedi. 
Intenetten sizin cevaplarinizi gordum hic tasvip etmediginiz tedavileri uygulamisiz.
Cok samimiyetle soruyorum. Tum bu tekrarlayan hastaliklar nedir. Kizimin burun akintisi, tikanikligi ve bir defa hafif atesten baska sikayeti olmadi. Hastaligin hicbir doneminde kulagim agriyor demedi. Ara ara isitme kaybi gozlemledik ama antibiyotik tedavilerinden sonra duzeldi. Simdi ameliyat olsun mu olmasinmi ben hic taraftar degildim duzelir diye umut ediyordum bugun doktorlar o kadar net ameliyat dediki tam kendime kabul ettirmistim. sizin cevaplarinizi gorsum. Ben simdi ne yapcam ameliyat diye onlar kolay soyluyor ama kucucuk cocuk bu daha. Ameliyat omazsada isitme kaybi olursa ne yaparim.
 umut ediyordum. bugun doktorlar o k
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119693
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2015 Saat 19:13
"Tum bu tekrarlayan hastaliklar", uckagitci KBB'nin sirf boyle olsunda, devamli doktora gidesiniz diye yaptigi sahtekarliklardir. O sahtekar KBB ciler, her hastaya Ameliyat derler. Meslek hayatim boyunca, bu sekilde Gripler sonucunde; "Isitme kaybi" olmus, TEK, BIR TANE BILE HASTAM OLMADI... Olanlar hep bu sahtekarlarin; kulak damlalari verdigi hastalardi..
Okumaya devam edin. Bu sahtekarlarin halki nasil kazikladiklarini, kucucuk cocuklara nasil ameliyatlat yaptiklarini ogrenin. Bu vicdansizlarin, para icin yapmayacaklari sahtekarlik, namussuzluk YOKTUR..
Bir daha; Grip oldugunda, sadece: Limonlu bal, Serum fzi ve ColdMix kullanin. Kulak agrisi olursa, Serum fiz yerine, Ilaidin DAMLA kullanin. Cok okumaniz lazim, cok... Yoksa daha cok kaziklar yersiniz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Nis 2015 Saat 19:15
Yukarı Dön
zeno Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeno Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2015 Saat 19:58
peki hocam kulakta biriken siviyi nasil cozucez. kalici istme kaybi olma ihtimali varmi. sulagindaki sivi 4 aydir duruyor. kiritik bir suresi var mi bunun gecirmememiz gereken.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2015 Saat 22:29
Boyle bir sey yok.. Okusa idiniz, bilirdiniz..
O "sivi" Orta Kulakta devamli salgilanan ve Orta Kulak boslugunu nemli tutmaya yarayan bir sividir. Yani, eger; bir doktor size, bu siviyi;"kurutacagini" soyluyorsa, bilinki o doktor son derecede cahil ve aptal birisidir.
Hadise 'sivi' degildir. grip sonucunda, olusan odemin, Oztaki borusunu kapamasi ile o siovinin akamamasi durumudur.. Turk Doktorlari egitimleri sirasinda, ne dogru durust Anatomi okurlar, nede zaten artik dunyada bir tek Turkiye'de OKUTULMAYAN, "Fizyopatoloji" konularini bilirler. Durum boyle olunca, boyle sahtekarliklar yapmalarida kacinilmazdir.
Bu durumlarda, SADECE; Iliadin damla ile Oztaki borusunun odeminin cozulmesi yeterlidir. O salgilanan sivinin fazlasi akmaya basladiginda, her sey normale doner. Kurutulan bir sey yoktur... O aptallarin sacmaliklarina kanmayin.
Bunun anlamak icinde; doktora bile gitmeye gerek yoktur. 3 gun Iliadin damla kullanirsiniz, olur biter.
Isitme kaybi, " Kulak damlasi" kullananlarda olur. Benim dediklerimi yapanlarda olmaz.
Yazilanlari iyi okuyun.
Yukarı Dön
zeno Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeno Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2015 Saat 23:22
tesekkurler hemen uygulayacagim. sagolun cevaplar icin
Yukarı Dön
zeno Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeno Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2015 Saat 01:26
Hocam 9 Nisan dan bugune dediklerinizi uyguladim. Kontrole gittik doktor sivi birikiminin devam ettigini artik tup takilmasi gerektigini soyledi. Acele etmeyelim yazin bol bol denize girsin gecmezse yazdan sonra takilir diyor tup takarken geniz etinide aliyorlarmis. Su an kizimin isitme kaybi ilerledi yuksek sesle konusmazsam duymuyor ve uykusunda zor nefes aliyor tek sikayetimiz bunlar. Sizde geniz eti icin denizi tavsiye ediyordunuz. Biraz sacma mi olur bilmiyorum ama birsey sorsam. Malum deniz mevsimi degil cok sik denize gitme imkanimda yok zaten. Kucuk bir cocuk havuzuna tuzlu su hazirlasam kafasinida sokmaya ikna etsem olur mu acaba ne dersiniz? Sacmaladiysam kusuruma bakmayin ne yapcam diye kara kara dusunurken aklima binbir turlu sey geliyor.  
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2015 Saat 18:53
Ne sacmalamasi... Gayet dogru da (!); "Kafasini suya sokmaniz biraz, zalimce gibi.. Burnuna cektirseniz veya bolca damlatsanizda olur.
SAKIN; Ameliyat ettirmeyin. Ettirenlerin baslarina neler geliyor, okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.