|
Ağızdan çocuk felci aşısı |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
L.ada
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Ağızdan çocuk felci aşısıGönderim Zamanı: Dün Saat 13:38 |
|
Hocam ben 6 aylık bebeğime aşı yaptırdım 6 lı karma ama ağızdan çocuk felci aşısını yaptırmadım karma içindeki çocuk felci aşısı koruyucu olurmu tek başına onu öğrrnmek istiyordum
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 9 Saat 3 Dakika önce Saat 09:21 |
|
Karma aşılardaki Polio aşısı; "cansız aşı" (Salk aşısı) şeklindedir ve sadece o şahısta bağışıklık oluşturur.
Ağızdan verilen Polio aşısı; "canlı- zayıflatılmış" (Sabin aşısı) şeklindedir. Uygulandığında, barsak cidarında bağışıklık oluşturur ve barsaklarda çoğalarak, dışkı ile lağıma dökülür. Lağımlarda yoğun olarak bulunan bu aşı virüsü, hastalık yapan "vahşi polio virüsünü" baskılar ve sularla bulaşmayı önler. Yani siz ayrıca; ağızdan Polio aşısı da yaptırdığınızda, topluma da hayrınız olur. Bir zararı da yoktur. Yazarlar kısmından, bu 2 aşının yapılış ve uygulanışları ile ilgili yazıyı da okuyun. Aşı işi, öyle basit bir "imalat" değildir. O yüzden Kenan Evren'den beri de, bu aşılar hala Türkiye'de imal edilemiyor. Hani bir aralar, Covid salgını başladığında, bir takim "kahramanlar" çıkmıştı da, Covid aşısı hazırlıyorlardı!!! 23 Nisan'a hazırdı. Aldılar boylarının ölçüsünü. Lütfen bu 2 makaleyi yazarlar kısmından okuyun: 1- Çocuk Felci Aşılarının yapımı ve farkları. 2- Covid19 aşısı Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 8 Saat 59 Dakika önce Saat 09:25 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|