Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kas eklem ve boğaz ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kas eklem ve boğaz ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aleynaaa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 280
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aleynaaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2022 Saat 22:25
bactirimi eczaneler vermiuor doktorlar yazmıyor nasıl alıcaz ? kaç doktora sordum yazmıyor kaç ezc yalvardırm yazılmazsa veremem diyor bu nasıl iştir ya, aile hekimine gidip bana en iyi gelen ilaç desem kendim için yazdırsam aklıma son çare bu geliyor
Yukarı Dön
duyru Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 52
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı duyru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2022 Saat 22:29
Orjinalini yazan: aleynaaa aleynaaa Yazdı:

bactirimi eczaneler vermiuor doktorlar yazmıyor nasıl alıcaz ? kaç doktora sordum yazmıyor kaç ezc yalvardırm yazılmazsa veremem diyor bu nasıl iştir ya, aile hekimine gidip bana en iyi gelen ilaç desem kendim için yazdırsam aklıma son çare bu geliyor
Aynen öyle zorla alıyorum bende aile hekiminden.yazmıyorlar eski diyorlar işe yaramıyor diyorlar. Bende iyi gelen tek antibiyotik falan deyip zorla alıyorum
dudududu
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122748
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2022 Saat 02:36
Niye yazsin?? Ucuz ilac! Ilac firmasi, Doktorlara rusvet, "guzellik" filan da yapmiyor! 
Yukarı Dön
duyru Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 52
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı duyru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2022 Saat 06:09
Orjinalini yazan: duyru duyru Yazdı:

Hocam sabrınız ve bize verdiğiniz tüm bilgiler için size minnettarız. Sizi yorduğumun farkındayım fakat benim gibi birçok anne  eşine ailesine çevresine karşı çıkıp size inanıp sizin tedavi yöntemlerini uyguluyor . Eş aile çevre baskısıyla uğraşırken de bazı şeyleri ayrıntı sorma gereği duyuyoruz hocam. Tabi sizi suistimal edip her zaman anlattığınız şeyleri soranları demiyorum ama benim gibi çok insan vardır eminim. Hem daha ayrıntı bilip yanlış yapmak istemiyorum hem karşıma aldığım herkese bir cevabım olsun istiyorum.
Backtrimi 3.şişe kullanmakta olan tereddütüm bi yazınızda uzun süre backtrim kullanmanın Steven johnson syndrome sebep olabileceğinizi yazmanızdı. 2x1ölçek ve 3. Şişe için böyle bir risk varmıdır
Bir akrabamın 6 yaş çocuğu antibiyotik tedavisi sonrası türkiyede sayılı kişide olan bu sendromu yaşadı. Çocuğun yanmış gibi olan vücuduna  ağzının içine kadar eriyen kaslarına şahit oldum. Endişem bu yüzden yanlış birşey yapmak istemiyorum .
Kendi çocuğum için karşımda çocuğumu hastaneye yatırmamı isteyen doktorlar ailem eşim ve çevrem var. Yanımda siz ve annelik hislerim. Size minnettarız hocam

hocam bu mesajı görmediniz mi yoksa görüp cevapmı vermek istemediniz  🙈
dudududu
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2022 Saat 18:48
Steven Johnson Sendromu, her uzun sure Bactrim kullananlarda olmuyor. Piyango isi! 
O yuzden gereksiz yere kullanmayin. 
Yaziyi gormemisim. 
Yukarı Dön
kezbankk677 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kezbankk677 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2023 Saat 18:40
 merhaba,immün eksiklikte ltt testi yapılıyormuş sjs için de yapılabilirmi  sonuç verirmi

Düzenleyen kezbankk677 - 03 May 2023 Saat 14:04
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2023 Saat 19:18
" steven johnson sendromu için ltt lenfosit transformasyon testi yapılabiliyormuş .lenfositler saldırıyormuş
 vücuda.bu test  yaptırılmalımıdır? steven johnson sendromu olmamak için?"

Yok ya!!! Boyle bir sey olsa, Turkiye'deki 85 milyona degil, butun dunyadaki isanlara yapilir!! 
Boyle bir sey mumkun mu??  Boyle salakca Turk doktor zihniyetini nasil ciddiye alabiliyorsunuz??? 
Ayrica da; sadece Bactrim gibi Sulfamid ilaclari ile degil, Sara ilaclari, Butun antibiyotikler, Ibuprofen grubu
ilaclarla da olabiliyor. Hastaligin kendisi zaten COK nadirdir. 
Turk doktorlari en basit Grip tanisini bile koymaktan acizlerdir, ondan sonra da kalkarlar en olmayacak, en
nadir hastaliklarla aileleri korkuturlar. 
Sakin bu PUSTLARA kanmayin ve sakin bu PUSTLARA para kaptirmayin.
Ayricada, hastalik baslamadan once, olacagini gosteren bir tahli de YOK!! Nasil oluyorda BU sahtekarlara
inanabiliyorsunuz?? 
Onlarin istedigi; 
1- Bu tahlili yapip sizleri dolandirmak. Tahlil sonucunda tabiiki de bire sey cikmayacak.
Sakin bu pustlara kanip, tahlil filan da yaptirmayin.  
2- Cok ucuz bir ilac olan Bactrim yerine , sizi korkutup daha pahali antibiyotiklari sattirmak! 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Mar 2023 Saat 19:20
Yukarı Dön
kezbankk677 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kezbankk677 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Tem 2023 Saat 02:21
.

Düzenleyen kezbankk677 - 03 Tem 2023 Saat 12:30
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.