Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip ve öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgrip ve öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynepx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 67
Mesajın Direkt Linki Konu: grip ve öksürük
    Gönderim Zamanı: 23 Kas 2008 Saat 08:22

merhaba kadir bey

evde ilk önce eşim sonra ben maalesef kızım hepimiz grip geçirdik. Kızım da şu an da geçti geçecek ama öksürük oluştu. Doktorumuzu aradığımızda ateşliydi. Doktorumuzda ilk etapta yapabileceğimizin ateşini düşürmek olduğunu, girp te olsa ilk önce fitil kullanabileceğimizi, farklı bir ilaç veremeyeceğini söyledi. Ben maalesef biraz panik yapsam da hastaneye acile göndermedi bizi. Biz de ateşini düşürdüğümüz ve o anda bi gözle gözükür bir rahatsız hiseetmediğimiz için hem sevindik hem de doktoruna ve hastaneye götürmedik. Şimdi geçiyor ama hafif burun akıntısı ve bu gece hiç uyutmayan öksürük oluştu. Şu an da da burnu tıkalı dolu dolu öksürüyor. Çok rahatsız gözükmüyor öksürünce ya boğazı acıdığından ya da kızdığından hafif yüzü buruşuyor ağlayacak gibi oluyor.  Sırtına elini koyduğumda hırıltı geliyor. Fitil ve burun spreyi haricinde hiç bişey kullanmadım. Ben öksürüğü ve boğazı için ne yapabilirim.

Kızım 6 aylık (geçen ayki kontrollerde boy 63 kilo 7790gr dı.) (21 mayıs doğum)

Teşekkürler

Saygılar

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118442
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2008 Saat 10:10
Çocuğunuzdaki grip, normal seyrini sürüyor. Acile de gitseniz, türlü ilaçlarda kullansa idiniz, aynı tabloyu görecektiniz. Burada ateş düşürmeninde bir faydası yoktur. Ancak çocuk rahatsız olursa ateş düşürün. İster fitil ister şurup, hangisini rahat verebiliyorsanız onu verin. Öksürük için limonlu bal (limonata şeklinde), serum fiz. ve Cold-Mix (her iki yakasına birer damla damlatın) yeterli olur.Sakın öksürük şurubu veya grip ilacı diye satılan ilaçlardan vermeyin.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 23 Kas 2008 Saat 10:10
Yukarı Dön
zeynepx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 67
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2008 Saat 10:16

çok teşekkür ederim doktor bey.

iyi ki varsınız. hakkınızı nasıl ödeyeceğiz bilemiyorum.

saygılar.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.