Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 115
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2016 Saat 23:16
Hocam kızım 29 aylık, 12 kilo, 92 cm. İştahı genel olarak hiç olmadı, hastayken de komple kesiliyor yemeden içmeden. Sürekli bir burun tıkanıklığı ve hafif öksürüğü var. Eylül den beri böyle. Geçen sene de tüm kışı böyle geçirdik. Hastayken spraktin kullanmayın diyorsunuz ya, biz hiç kullanamayacak mıyız yani? Biraz yese,toparlasa daha rahat olacağım. Bir de gece uyumak istemiyor. Sabah 7:30 da zorla kaldırıyorum ona rağmen gece 12 de anca uyuyor. Gündüz kreşte 1,5 saat uyuyor. Spraktin belki uyku düzenini kurmamıza da yardımcı olur diye kullanmaya niyetleniyorum. Kullanabilir miyiz bu dönemde ne dersiniz? Kullanırsak 5 gün kullanıp 3 gün ara vermemiz gerekiyor sanırım; bu periyot kaç kere tekrarlanabilir? Kullanmayı bırakınca muhtemelen eskiye döner yine değil mi? Uzun oldu kusara bakmayın. Sağlıkla kalın.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118621
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2016 Saat 07:15
Kriz seklinde gelen oksurukler yoksa, kullanabilirsiniz.
Yukarı Dön
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2016 Saat 09:48
Hocam öksürüğü yok ama çok hırıltılı uyuyor,burnu tıkanıyor. Düzeliyor gibiydi ama başa dönüyor sanki.Dün akşam yarım ölçek spraktin verdim,güzelce yemeğini yedi,vaktinde uyudu ama gece tıkanıklığı arttı. Hemen böyle bir etki bekleniyor mu bu ilaçtan.Yoksa onunla alakalı bir durum değil,tekrar virüs mü kapmıştır? Öksürük olmadığı sürece spraktin kullanabilir miyim,tıkanıklık olsa bile?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2016 Saat 03:03
Hirilti; burundanmi, yoksa cigerlerindenmi???
Burnunu sikip, agzindan nefes aldirin, hirilti kesilirse, hadise burunda, devam ederse, cigerlerinde demektit.
Ben bu Cuma'dan itibaren, Pazartesi'ye kadar yokum..
Yukarı Dön
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2016 Saat 10:40
Hakkınızı helal edin hocam,vaktinizi aldım. Burnunda tıkanıklık,ciğerde birşey yok şükür. Yine yeni yeniden virus herhalde...çocuğum hiç düzelmeyecek sanırım, bu kış da böyle...Neyse spraktini kullanmasam daha iyi olur sanırım? Bu korku ve tedirginlikle yaşamaktansa az uyusun az yesin naapalım.
Yukarı Dön
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2016 Saat 13:08
Hocam yeniden merhaba,hoşgeldiniz.
11 Aralık Pazar günü tekrar ateşlendi kızım ve müdahele etmeden ertesi güne bir şeyi kalmadı.Çarşamba günü kreşte kusma+öksürük devamında 38.5 ateş oldu. Müdahele ettirmedim,o gece de ateşli geçti ve öksürükten uyuyamadı.Burnu su gibi akıyordu. Ara ara sağ kulağının ağrıdığını da söylüyordu.Perşembe günü doktora gittik; hırıltılı öksürüğü olduğu için ciğerleri bir kaç kere dinledi,temiz dedi,boğaz çok hafif kızarık,sağ kulağın havalandırması çok iyi değil dedi,viral bir şeye benziyor,grip ilacı yazalım dedi. Ben kullanmam diyince ısrar etmedi,eşim 45 gündür öksürüyor diyince viral hastalıklar sonrası alerjik öksürükler çıkabilir,alerset kullanın dedi 1x1/2 dedi. Ayrıca boğaz ağrısı da vardır muhtemelen 6 saatte bir dolven kullanın dedi. O gün ateşi 37 civarı seyretti ancak gece 38.8 oldu müdahele etmedik. alerji ilacını da kullanmadık ama yatmadan illiadin damlattım burnuna,o gece öksürük yönünden daha rahat geçti ateşten sıkıntılandı. Sabaha ateşi kalmadı ve bir daha çıkmadı ancak burun akıntısı koyulaştı. Sarımsı, yeşilimsi bir hal aldı,dolu dolu öksürüyor. illiadin kullandığımız sürece gece rahat uyudu ancak dün akşam kullanmadık,banyo yapıp uyudu ve yine öksürük krizleri tuttu,burnum tıkandı diye ağlayarak uyandı. Doktor bir de odayı nemlendirin,soğuk buhar makinesi kullanın varsa dedi. Siz önermiyorsunuz sanırım onu yanlış mı hatırlıyorum?Bir de merakım illiadin için acele mi ettim? İlliadi i bırakınca yine tıkandı? bir üç gün daha kullanalım mı? gece sıcak buhar,cold mix,serum fizyolojik, limonlu bal...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2016 Saat 20:09
Hastaliginin sonuna gelmissiniz. Akintinin koyulasmasi ve yesil renk almasi sonuna geldiginizi gosterir.
Iliadin, gerekirse, 5 gun'e tamamlanabilir. VEYA isterseniz, 3 gun bir tarafa, sonra 3 gun obur tarafa damlatin. Rahat nefes almasi icin, tek delik bile yeterlidir..
Yukarı Dön
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2016 Saat 21:52
Soruyu yanlis yazmisim hocam, illiadine baslanak icin acele mi ettim acaba? Hemen koyulasti akintisi? Bir de 3 gundur gozleri cok capakli uyaniyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.